torstai 3. joulukuuta 2015

Joulukalenterin luukku 3








Ja tälläkertaa yllätän teidät ihan perus tuntipostauksella! Kirjoitan mahd. lyhyesti, sillä tämä on näitä "välipostauksia", mutta toimikoot luukkuina, sillä 20:kin luukkuun on aika paljon keksittävää! :D 

Menin siis Netalla ja tehtiin takaosakäännöksiä. Alkuun ravailtiin, niin että välillä koottiin ravia ja sitten takaisin normiin eli nopeita siirtymisiä ravin sisällä. Tehtiin pyös kulmiin voltteja, jotta hevoset taipuisi. Laukassa tehtiin ristikkäisiin kulmiin voltteja ja laukkaakin piti koota. Netta on ollut nyt saikulla n. 3 viikkoa ja palasi vasta hetki sitten tunneille, joten energiaa on mutta kuntoa ei niinkään. Energia näkyikin ihme pomppimisena hetkittäin, sekä kaahottavasta laukast, johon sain onneksi voltilla edes hetkellisen kontrollin ja nostettua sitä etuosaa ja takajalkoja vähän enemmän polkemaan sinne alle! 
Keväällä

1kk sitten

Ei ole kuvia siltä tunnilta, pahoittelen... :(

Takareita lähdettiin tekemään niin että meillä oli sisemmällä kenttää kentän muotoinen laatikko, jonka ulkopuolella piti kävellä ja kulmissa oli puomit 270 asteen kulmassa. Ja siihen tehtiin 90 asteen takaosakäännös eli niinkuin 1/4 osa täyskäännöksestä. Toisessa päädyssä ope arvosteli kahdet kulmat ja toisessa päädyssä korjailtiin ja tehtiin itse. Vasemmalle Netta teki tosi hyviä ja mulla oli oikea idea niin että hellästi "halaan" ulkopohkeella ponin kylkeen, sisäohja pitää asetuksen, mutta ulko-ohja katsoo ettei kaula taivu ja kouluraipalla ulkokädessä saa kontrolloitua takaosaa. 

Oikealle Netta alkoi hieman possuilemaan ja kiemurtelemaan, mutta raipalla huomautuksesta parani! Siinä jouduin tehdä hieman terävämmät avut ja kontrolloida paremmin takaosaa, mutta Netta teki kyllä tosi tyylikkäät käännökset loppujen lopuksi!
Eilen otettu kuva, huhhuh kun se on jo harmaa poni!

MUUTA INFOA:
Meidän tallilla hoidot jatkuu taas eli hoidan Nettaa! Bannerista suuret kiitokset Hannalle! Koulussa mulla kiireitä eli mm. ruotsin, saksan ja kemian kokeet tulossa! Joten joulukalenterit voi tulla vasta illemmalla! Mutta katsotaan, yritän pysyä tahdissa! @liisan_hevoselamaa siellä blogin insta jota kannattaa ihmeessä seurailla, yritän päivitellä aina kun kerkeen tai on jotain aihetta.

3 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja hyvin meette Netan kanssa!:3 Onko Redi muuten myyty vai asuuko se vielä tuolla?

    VastaaPoista