tiistai 25. marraskuuta 2014

Joulukalenterin luukku 8: Hevosen siistiminen

Meillä on aina valkan kanssa rataharjoituksia ja nyt siis postaus hevosen siistimisestä. Mulla siistimiseen kuuluu harjaksen ja hännän leikkaus tai oikeastaan siistiminen, turpakarvoja välillä, mutta itse en tykkää, että niitä leikataan. Turpakarvojen siistiminen, ruununraja ym.


Aloitan harjaamalla ihan koko hevosen ja harjaamalla hännän ja harjan Magic Brushilla tai kovaharjalla. Harjaan/pesen jalat ja leikkaamaan vuohiskolosta karvoja ja ruununrajat joka jaloista. Ja hevosen etujaloissa olevat yönsilmät "revin" myös jos lupa on annettu, niitäkun ei omin neuvoin ja luvin kannata alkaa "repimään". 

Kun jalat on ok. Siirryn häntään. Sieltä vaan latvat pois ja jos häntä on hirveän pitkä voi sieltä ottaa isomman satsin pois.


Hännän jälkeen on harjaksen vuoro. Joillain on tapa pitää pitkä ja luonnollinen, joillakin pitkä ja siisti tai lyhyempi ja siisti. Itse pidän sellaisista harjoista jotka ei ole lyhyet, mutta ei pitkätkään, siistit ja tasapaksut. Hemulilla siis on aika ihantellinen harja jos sen saisi paksumpana. Hemulin harjan tapauksessa en nypi sitä, siistin vain. Ja siitä tuli aikas kiva. :) Mulla aina menee pitkään harjan kanssa koska olen perfektionisti. Sekoitan sitä sormilla heiluttelemalla, harjaan suoraksi ja sitten näkyy jos johonkin on jäänyt pidempiä tuppuja. Kun harja näyttää täydelliselle, niin voin rauhalisin mielin siirtyä korvakarvoihin.

Korvakarvojen siistiminen kannattaa tehdä hevoselle joka on totutettu leikkaamiseen ja saksien ääneen. Sitten kannattaa ottaa korvasta kiinni ja puristaa hellästi kiinni ja kaikki ulkopuolelle jääneet haituvat leikellä.


Turpakarvoja en todella mielisi leikata. Nehän on jokaisella hevosella tarkoituksesta, joten en haluaisi leikata, me talentit aina silloin tällöin leikellään ne, jotta opitaan miten homma menee. Ja esim. nyt ei leikattu.

Miten te siistitte hoitsujenne, vuokristenne tai omien hevostenne harjat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti