torstai 27. marraskuuta 2014

Uusia tuulia...

Mikään ei ole vielä varmaa, ei todellakaan varmaa ja keeron postauksessa nyt mitä haluan ja kysymyksiä ei tavitse tulla.

Tosiaan olen harkinnut jo ennen syksyä tallin vaihtoa. Nyt sitten aloin jo todella harkitsemaan asiaa ja eilen laitoin sähköpostia yhdelle tallille ja tänään pääsin kokeilemaan. Aion ehkä siis mennä keväästä esteryhmään. Postauksessa mainitsen ponin nimen nyt N:nä.

Menin siis yhdellä kivalla ponilla, joka on asteen rotevampi, sirosta katsottuna. Nettisivuilla poni oli juuri ainoita joka ei tehnyt vaikutusta, kunnes tänään. Hoidin ponin vapaana kuntoon ja se käyttäytyi siivosti. :) Varustus ja kaikki ilman mitään ongelmia. Estepenkki selkään vaaleanpunaisella huovalla varustettuna ja suitset päähän ja pinkit suojat ja mustat butsit ja eikun menoksi. 
N <3 #puhelinlaatu
Buutsit makaa tuolla oikealla alareunassa ja suojat ämpärissä.

Tunnin aikana tihutti vettä. Talutettin hepat kaartoon ja ongelmitta selkään. Jalkkarit sopiviksi ja vyön kiristys ja liikkeelle. Alkuverryttelin ponia ravissa ympyröillä molempiin suuntiin ja sitten laukattiin. Laukka siis ei mennyt kuten Viikissä vaan ihan ympäri kenttää ja välillä käänsin myös ympyröille. Aluksi mentiin pylly penkissä kiinni, mutta sitten mentiin myös hieman kevyessä istunnassa. N tuntui kivalle ja lutettavalle ponille jolla, oli isot askeleet, mutta ei pompottavat ja sillä oli mun pyllylle sopiva saulakin. Aloitettiin tulemalla 30cm ristikkoa ja N tuppasi hetkittäin jäämään pohkeen taakse, mutta sen sai helposti ratsastettua siitä tilasta pois. Poni liikkui mukavasti ja este muutettiin 50cm pystyksi ja tultiin se vielä kerran. Sitten otettiin muutama hyppy lankulle (radalla nro 4) siis yksittäisenä ja samoin tiukasta kaarteesta erikoiseste (radalla nro 2). Kaarteessa piti siis yllä pitää ratatempo. Tultiin myös kerran okseri pysty linja ja N:llä tuli siihen 4 ja puol. Mulla oli ideana tulla todella reippaasti ja ottaa neljä, mutta N jäi varmistelemaan ja otti mini viitosen. Sitten alettii tulemaan rataa. Alla on piirros radasta ja ratatempo piti olla oikein SUPER REIPAS! Ja ekan kerran radalla en saanut vietyä päätöksiäni loppuun ja N kiikutti mua välillä, tultiin muutaman kerran tosi kauas ja linja tultiin 4-askeleella. Korkeudet hipoi 70cm. Toisella radalla N oli täysin mun avuilla ja vein asiat loppuun. Erikoisesteelle (nro 3) ajauduttiin lähelle niinkuin joka kerta :D linjalle maltoin hyvin ja heti kun laskeuduttiin okserilta alas, en ottanut kiinni vaan nimenomaan eteenpäin ja vähän ajauduttiin lähelle linjan pystyä, sillä neljällä askeleella. Tunnin jälkeen fleece päälle ja ponille super kiitokset! <3

Kevätkaudelle sille tallille todellakin haluan ja toivoinkin N:nää sille, kun on vähän niinkuin vakkarit ja mulle sanottiin että N ei siellä olekaan ja sanoivat että se oon hyvin mahdollista! :)

MUISTAKAA! JOULUKALENTERI ALKAA ENSI VIIKOLLA. IDEOITA TULEMAAN VIELÄ LISÄÄ!

2 kommenttia:

  1. Miks sanot tota ponia N:nnäksi? Ei kai sen nimi nyt niin salainen ole?

    VastaaPoista