tiistai 18. elokuuta 2015

Kemiat kohtaa!

Aiheena... kavaletit! Tehtävä... loiva kiemuraura. Siinä vaiheessa ajatukset huiteli, miten huonosti mun ja Redin käy, entä ne laukanvaihdote esteen päällä. Ei se ole mulla ikinä vaihtanut, vaikka olen pyytänyt. Eikä sitä nyt vastalaukallakaan kannattaisi kantata...

Tuon Redin keskelle kenttää, kiristän satulavyötä ja katson, että martingaalin maha kohta on keskellä mahaa. Nousen selkään ja jätän jalustimet viimeisiin reikiin. 
Kävellään rauhassa ympäri kenttää, se pöllyää kun sitä ei ole pystytty katselemaan. Open mukaan letkuissa oli ollut ongelmaa. Redi heilutteli kauheasti päätä pölynkeskellä. 

Annan pohkeita ja alamme ravaamaan, tai no hitaan käynnistyksen kautta. Kiepautan Redin muutamalle laajalle ympyrälle. Pidän etäisyyden pitkänä, jotta ei mentäisi toisen hevosen pölypilvessä. Korviini kuuluu opettajan tuttu: "Voitte vaihtaa itsenäisesti suuntaa!" Pian kuuluukin "ja pikku hiljaa nostamaan laukan!" Nostan laukan kulmasta, jotta Redi nostaa pyörivän oikean laukan, vastalaukan sijaan. Redi lähtee reipasta tasaista rytmiä, jolloin pystyn keskittymään hevosen tasapainossa pitämiseen ja että en nouse liitovaiheen aikana irti satulasta tai purista polvilla. 

Ensimmäisenä tultiin tehtävä melkein maapuomeina, niin että ne oli n. 10cm ilmassa. Redi yrittää, joka ylityksellä pompata laukkaan. Kierros menee ja puomit nostetaan minikavaleteiksi ja tullaan ne laukassa. Tasainen 3 laukka-askelta piti hevosilla väleihin tulla. Redi tulee ihan nätisti ja kierros kierrokselta kun esteetkin vielä viimeisen kerran nostettiin, niin Redi kävi jo kierroksilla. Laukat vaihtui, kun käytin tarpeeksi johtavaa ohjasotetta.  Ekaan väliin maltoin Rediä hillitä ja itsekin odottaa. Toiseen me molemmat kiirehdittiin ja hevonen ei ollut enää avuilla. Ja kolauteltiin pariin otteeseen puomeja mukaan. :D 
Kuvia viimeviikolta


Opettajan kommentti tunnista oli positiivinen. Se sanoi, että Redi meni rennosti ja tasaisesti ja vaihtoi tosi hienosti laukkoja. ;) 
Itsekin olen tyytyväinen siihen  kuinka hyvin meni ja tämä ei tunnu siltä, että menipäs hyvin, vaan sille, että olen oppinut ratsastamaan, niin että menee hyvin. Eikä ensi kerrat voi olla kaoottisia, koska olen oppinut ratsastamaan tilanteen mukaan ja istunnallakin.
Redin toin tunnin jälkeen talliin ja pesin sen letkulla. Kurkkasin varsaakin ja voi että miten söpö ja iso se jo on! <3
söpö kurkkailija <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti