keskiviikko 10. elokuuta 2016

Onnistunut kauden avaus

Moi! Elikkä päästiin vihdoin avaamaan kausi omalla tallilla! Menin Riolla, vaikka sanoin kaverilleni, että ei ope laittaisi sitä. No arvatkaapas oliko listassa sitten tämä Rio. Sisälläni vähänkumminkin aavistin tämän, joten en nyt ihan turhautunut asiasta.

Meillä oli hieman kiire, niin laitettiin yhdessä Rio kuntoon a kuvaajammme Laura ja seuralaisensa Armi saapui paikalle.  Lähdin ihan ok fiiliksillä tunnille, ja päätin lähteä katsomaan mitä tunista tulee.

Hevosille oltiin katsottu satulat uusiksi, satulaseppä oli käynyt tallilla ja Rio oli saanut Sagan vanhan estepenkin. Sagalla ja Enkelillä oli uudet satulat, sekä Sagalle ja Rikolle oltiin leikattu pystyharjat. Ei mitään sen kummempaa ollut tapahtunut.

Tunti on siis omaa tasoani heikompaa, mutta sileällä se ei niin haittaa. Opettaja ei vaatinut mitään kummempia ja tehtiin siirtymisiä askellajien välillä. Rio lähti liikkumaan yllättävän hyvin,mutta sitten lähdin rumasti sahaamaan, jota Rio ei tietenkään sietänyt, niin kuin ei kukaan muukaan hevonen, sillä se ei ole oikein. Ekoissa laukannostoissa oli vähän ongelmia, koska heitin ohjat. Laukassa, kun en pitänyt tuntumaa niin Rio tipautti samantien siitä raville.


Vähän kehua sisäkädellä!


Ekojen laukkojen jälkeen Rio reipastui ja siitä tuli kivan reipas ja lyhennettiin ja pidennettiin ravia ja haettiin keskiravia. Rio ravasi tosi hienosti ja mua alkoi ihan hymilyttämään. ;) Saatiin ihania siirtymisiä ravissa ja käynnissä, samoin laukannostot alkoi sujumaan ja olin tosi tyytyväinen, vaikka alussa sahasin ja yliratsastin.

Olen aika varma, että Rio toimittaa aikalailla koko kauden mun ratsun virkaa, sillä se on tallin haastavimpia, itseasiassa haastavin tuntsari mutta who knows?


5 kommenttia: