keskiviikko 3. elokuuta 2016

Leiripostaus osa 2

Jatketaan leiripostausten parissa! Tälläkertaa aamupalan jälkeen haimme hevoset lähilaitumelta tallin takaa ja harjasimme niitä n. 45min kunnes tuli hevosryhmän vuoro aloittaa päivän tunnit. Vuorossa oli liinatunti Suokilla nimeltä Presto. Mä en tiennyt oikein yhtään mitä odottaa, mutta Presto yllätti mut todella positiivisesti.

Presto ei ollut etupainoinen tai painanut kädelle. Vaan se oli herkkä, reipas ja kevyt. Verkattiin yhdessä Jussin ohjeilla ja liinajuoksuttajia oli kaksi Jussi ja Ira. Itse pääsin alkuverkkojen jälkeen, toisena Jussin liinan päähän, jalaitettiin jalustimet kaulalle ja ohjta solmittiin. Aloitimme vain hakemalla hyvää tasapainoa ja istuntaa. Jonkajälkeen Jussi käsi mun juosta, niinpä siis juosta! Ei maassa sentään, vaan hevosen selässä. Juosta hevosen tahtiin sekä jaloilla ja käsillä, aluksi hieman liioitellusti ja sitten hieman vähemmän. Kun hevonen huomasi että, löysin tasapainon se rentoutui ja pidensi askeltaan huomattavasti! Samaa tehtiin laukassa ja ratsastajan pitikantaa itse itsensä niin hevonenkin kantoi. Liinatunti avasi mun silmiä tosi paljon ja lopussa Jussi heilutteli mun jalkojaja taputteli jalkapohjiin, että ne oli rennnot ja laittoi ne sitten itse takaisin jalustimiinn ja kyisi mitkä oli fiilikset ja huomasinko eroa. Ja olin ihan äimänkäkenä; " Joo siellähän saa liikkua paaaljon enemmän kun luulin, luulin että ei saisi juuri yhtään. Ja että istunta tuntui muuttuvan tosi paljon ja erilaiseksi..." Liinan jälkeen sain vielä pyöritellä Prestoa kentän vapaalla puolella ja testata tätä "juoksutekniikkaa" ja Presto liikkui tosi hyvin ja letkeästi.
Kivat noi kädet ja etunoja :)













Teoriassa treenattiin ratsastajien istuntaa ja vatsalihasten toimintaa ja kuinka kaikkien kehon osien pitäisi joustaa, eikä saisi olla tulppana hevosen liikkeessä. Teoria avasi todella paljon silmiäni jatajusin virheitä mitä olen tehnyt. Testattiin parin kanssa, niin että toinen on ratsastaja ja toinen hevonen, että mikä ero on huonolla ja hyvällä asennolla jos hevonen esim. painaa kädelleja ikään kuin "vetää" ratsastajaa.

Iltapäivällä  hypättiin hevosten selkään ja sain Snaige -nimisen ponin. Snaigellaoli motivaatio hiukan kateissa ja se oli tosi laiska ratsastaa, vaikka Jussi kertoikin ennen tuntia, ettäitse olemalla menossa ja reagoimalla nopeasti sen saa jopa kuumumaan, no minähän en sitä tietty saanut! :D Hypättiin B-merkin radasta pätkiä mm. laukkapuomi ja sen jälkeen kolme kavalettia ympyrällä, sekä okseri, täyskaarto pystylle ja tultiin verkassa kavaletteja matalina puomeina, samoin laukkapuomia. Sitten nostettiin kavaletit ja tultiin kolme puomia ja innari kavaletit, jonne ei siis laukka-askelia väliin ja no Snaige tuli niitä ravissa ja sai tungettua laukka-askelia väliin ja tunsin olevani maailman huonoinratsastaja, sillä Jussi joutui juosta Sanigen kanssa vähän matkaa juoksutuspiiska kädessään.  Sitten tultiin koko tehtävä eli puomi, kavaletit ja okseri ja siltä pystylle. Alussa Jussi joutui vielä hieman vauhdittamaan, mutta vikalla radalla sain ponin jo itse ratsastettua!


Ponia vähän hereille




Poni ei hypännyt yhtään ylimäärästä


Illalla iltaohjelmassa pelattiin Mafioso -peliä ja meillä oli todella hauskaa koskapeli päättyi, jo ensimmäisellä kierroksella. Ideahan on saada Mafioso pois kylästä, ja siis mafioso voi tappaa kenet tahansa ja sitten on kylähullu, joka voit myös tappaa. Ja no mä tapoin kylähullun ja kylähullu mut joten! :D  Mentiin vielä ihanan raikkaaseen,mutta silti lämpimään veteen uimaanja jäi tosi raikas ja hyvä fiilis ja väsytti (taas) todella paljon!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti