sunnuntai 21. elokuuta 2016

Kyllä se vaan paranee




Menin taas aluviikosta tunnilla Riolla. Mua jännitti aika paljon uus opettaja mutta turhaan! Aiheena oli siis istuntatunti ja nostettiin heti alkukäynneiltä jalustimet kaulalle. "Kenttä" oltiin merkattu tötsillä eli mentiin n. 1m uran sisäpuolella, koska ura oli painunut ja kova eikä sitä oltu keretty lanaamaan.


Ohjat löystäää....
Tehtiin aluksi kulmat huolella ja sitten mentiin lyhyet sivut käynnissä ja pitkät sivut ravissa. Tosi helppo jakiva alkuverkka mutta sain sitäkautta opettajan vinkeillä Rion tosi nopeesti hereille. Rio ravastosi hyvin ja se oli kivasti lavoista irtonaisempi mitä yleensä. Heiluin jaloista jonkn verran ja kuvissa nojaan aika paljon taaksepäin.
Kulmat kyynärpäistä puuttuu!!!


 
Rioa vahvasti jalalla eteen, siitä tuo sen protesti päällä.


        


Taakspäin nojaaminenhan ei ole hyvä, koska jos ratsastaja ei kannaitse itseään ei hevonenkaan eli olisi pitänyt istua pystymässä. En tiedä oliko se sitten vain hetkittäistä, koska ei opettaja oikeastaan maininnut siitä. Kädet sain kantaa mutta muuten istuntani oli tosi hyvä!

Jatkettiin ravissa ja vaihdettiin suuntaa jne. Ja otettiin laukkaa. Jäin puristamaan jaloilla jotta pysyn kyydissä, jolloin Rio lopetti apuihin vastaamisen ja sen irtonaisen liikkeen... Laukkaa oli tosi vaikeeta ylläpitää ja n. kerran tippui raville vasemmassa kierroksessa ja oikeassa kaksi kertaa.  Olin ihan hapoilla ja opettaja sanoikin, että Rion ratsastaminen meneekin ihan salitreenistä! :D Vasta puolet tunnista oli mennyt siihen mennessä, joten ratsastettiin pohkeen väistöjä tuttuun tapaan ensin käynnissä ja sitteen ravissa molempiin suuntiin. Tehtiin siis niin, että käännyttiin lyhyeltä sivulta keskihalkaisijalle suoraan muutama metri ja sitten väistettiin kohti uraa. Rio teki älyttömän hienot väistöt ja olin tosi tyytyväinen. Ravikin pysyi kerrankin hyvänä koko väistön läpi! Vasempaan kierrokseen vasemmalle väistättäessä saatiin niin hyvät raviväistöt, ettei mitään rajaa. Kehuja sateli ja mulla levis hymy korviin asti! Väistöissä keskityin siihen, ettäkaula hevosella psyy suorana ja että itse istun suorassa enkävinossa sisällepäin.
Tässä päässä Rio aina jännittyi, koska siimaleikkuri :D

Laukassaoon tosityytyväinen mun asentoon ja se eienää pompauttanut mua

Lisää kuvatekstiTääasento on vaan jee!!!

Laukassa Rio yritti nostaa päätä japysähtyä, niin se sillai töksähtikun potkasin sitä jatkamaan niin meinas mennätasapaino ja siksi oon tuolla ulkosivulla ja satulan takakaarella



Tunnin jälkeen oltiin tehty taas yksi onnistuminen ja askel eteenpäin Rion kanssa. On se vaan niin kiva, vaikka kyllä niitä huonojakin päiviä tulee! :D
Hyvin työskenteli!


Super tamma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti