lauantai 7. helmikuuta 2015

Viikko vierähti!

Heh! Lupasin tulla viimeistään tiistaina takaisin kirjoittamaan teille ratsastuspostausta, mutta näemmä en siinä onnistunut. Sunnuntai on jo tänään ja viikko pyörähtää taas käyntiin, tosin mulla aika kevyesti.

Ei voi vaan uskoa miten just oli tammikuun 1. päivä ja nyt jo helmikuun 1. päivä! Vauhdilla mennään kohti kevättä ja kesää, mutta sää on aika masentava. Ulkona sataa vesiräntää ja on kauhea loskakeli. No pitää vaan kestää ja jaksaa odottaa, että sulaisi jo lopullisesti pois.

Sitten tiistain tuntiin jos edes, muistan mitä tehtiin!
Aloitettiin perus ravityöskentelyllä ja taivuteltiin hevosia ja viimeviikolla Netta jäi aina hitusen pohkeentaakse ja innarin hyppääminen oli vaikeaa, mutta tällä viikolla otin alkuverkassa tavoitteeksi, että poni on pohkeenedessä. Ravissa Netta oli tosi hyvä ja laukkaa ei otettu paljoa, no jotkut laukkasi enemmän ja jotkut vähemmän sai itse päättää.
Itse laukkasin lähinnä ympyröillä koska aiheena oli kaarevat linjat. Pyörin siis ympyrällä, välillä otin Netan käyntiin ja laukkasin puoliympyrää, välillä laukkasin kokonaisia ympyröitä muutaman peräkkäin ja tein nostot ravista. Toki menin välillä ihan suoraa uraa pitkinkin vielä ympyrän jälkeen, katsellakseni että hevonen pysyy suorana laukassakin.


 Sitten lähdettiin hyppäämään  uran sisäpuolella olevaa, pitkän sivun alussa sijaitsevaa pystyä (este1), jonka jälkeen muutama askel suoraan jä käännettiin "kokorata leikkaa" -loppupuolelle (este2).

Lähestyttiin siis oikeassa kierroksessa ensimmäistä estettä, eli oikeaa laukkaa ja käännettiin seuraavalle esteelle jonka päällä laukka vaihdettiin vasemmaksi.

Kaikille hevosharrastajille loiva kiemuraura on varmasti tuttu. Eli siis loivassa kiemura urassa on yksi kaari, joka me tehtiin tosi teräväksi. Loivalla kiemurauralla oli siis kaksi estettä,jälkimmäistä estettä käytettiin jo ekassa tehtävässä. Vasempaan kierrokseen tehtiin tätä ei vasurilla sisään (este3) ja esteen päällä laukanvaihto oikealle, (välillä jäi vastalaukaksi kyllä kaarre :D) hetken suoraan kääntö ja este nro 2 ja laukanvaihto vasemmaksi.

 Sitten yhdistettiin molemmat tehtävät ja niisä saikin olla tarkkana, ett muisti vaihtaa laukkaa ja välillä esteenpäällä vaihtaessa, Netta sai todella venyä.
Tässä siis tehtävät yhdistettynä ratana eli este 1 tullaan radan alussa ja lopussa.
 
Poni meni superisti ja toivotaan että ylihuomenna yhtä hyvin.

Ylihuomenna aiheena on suorat linjat ja yritän saada teille kuvia ja videoita siitä tunnista. Sunnuntaina päästäänkin sitten aloittamaan kisakausi! :)

Nuo onkin siis kirjoitettu viimeviikon sunnuntaina ja taas on jo toinenkin viiko vierähtänyt. Kerrotaanpa siis ensiksi siitä miten tämän viikon tiistain tunti meni.

Hypättiin suoralla uralla pysty-okseri linjaa ja normiaskelilla tultiin seitsemän laukka-askelta ja reippaammassa laukassa sitten kuusi. Tultiin koko aika lähelle okseria ja olin "sokea" etäisyydelle, eli en osannut katsoa sitä. Ilmoittauduin myös tiistaina huomenna oleviin kisoihin. Netta meni tiistaina hyvin ja katsotaan kuka on kisojen, saatikka sitten ensi viikon sileän tunnin ratsu. 

Sileän tunnista tulossa kuva ja video materiaalia, samoin kisoista. Tässä myös muutama video jonka olen muokannut jo ajat sitten Toppenin ratsastuskerralta.

Sunnuntaina tulossa siis varmaan kisapostausta ja maanantaina videona tai kuvina sellainen postaus, missä kerron mitä otan kisoihin mukaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti