lauantai 2. toukokuuta 2015

Viikon blogihaaste: Istunta-analyysi

Tällaisen jutun parissa palataan nyt takaisin blogiin eli Blogitallin viikon blogihaaste sopi minulle kerrankin ja nyt siis aiheena on analysoida omaa istuntaa ja varmaan myös sitä kuinka se hevoseen on saattanut joillain kerroilla vaikuttaa. Voit osallistua myös haasteesessn TÄSTÄ

Vuosi taaksepäin leirillä... 
Omissa ongelmissa suurin oli vuosi taaksepäin ollut ryhtiongelma. Ongelma tuli ilmi vuosi takaperin keväällä. Pian alkoi kesäloma ja leirit tuli ja meni ja istuntani oli menossa vain huonompaan päin. Syksyllä melkein kaikki levähti käsiin. Olkapäät vyöryi eteen ja selkä kyttyrälle, kuin kilpikonnalla. Välillä tuli aikoja jolloin ryhdin suhteen kaikki oli hyvin, mutta vieläkin varsinkin välikäynneillä ja loppukäynneillä tekee vieläkin mieli lysähtää kasaan. Nyt ongelma on kaikonnut kokonaan ja toivotaan ettei ikinä tule takaisin, on nimittäin aika inhottava ongelma ja kuvissa ja videoissa paistaa kirkkaasti silmään.
Vielä välilä tekee mieli levähtää 
Perusongelmia on kuitenkin aina, edes ihan pieniä ja niitä on vaikea kitkeä pois. Me ratsastuskoululaiset, suurin osa käy kerran viikossa tunnilla, itse kävin viime kaudella kaksi kertaa, Uudella tallilla meillä on estetunneilla kivat pienryhmät, niin saa todella yksilöllistä opetusta ja en maltakkaan odottaa että pääsen kesäleirillä puolentunnin yksityivalmennukseen! Aika moista herkkua perus tuntitallaajalle. ;) No omia ongelmahan on vielä:
Etukeno on ongelmista uusi, muttei suurin
Jalka liian edessä ja kuva viime tiistailta....
  • kiusallinen alapohje
  • askellajeissa heiluminen/"pomppiminen"
  • katse niskassa
  • jalka turhan edessä
Tuntuu, ettei nuo lähde sitten millään!!!
Tunneilla on kiva valuttaa pikkuhljaa katse niskaan, siellähän on söpö korvat ja suitsien niskahihna, niitä jää välillä antaumuksella tuijottamaan, välillä en sitten olenkaan. Alapohje ei ole mulla vakaa, vaan tuppaa eilumaan ja sen takia en kannuksia käytä ainakaan kaikilla hevosilla. Käytän niitä hevosilla joilla olen mennyt paljon ja tiedän, että jalka pysyy paikoillaan, esim. Toppenilla. Paavollakin, mulla jäi välillä laukassa kantapää ylös ja laski alas ja sama liike jtkui ja näinollen "hinkkasi" hevosen kylkiä. Sitten askellajeisssa heiluminen tai "pomppiminen", no ihan maalaisjärjelläkin jo ymmärtää, että jos treenaisi vatsalihaksia ja tekisi jotain pilates-juttuja, niin auttaisi, tuo on vain omaa laiskuuttani tullut ongelma, joka pistää videoilla silmään. Valkkuni jo syksyllä tästä huomautteli, että jalka pääsee valumaan turhan eteen, hetkittäin jopa satulavyönkin eteen, ja en tiedä mitä pitäisi tehdä (vinkkejä?), nyt se ongelma nimittäin on taas tullut esiin. 

Jotta tämä ei ole vaan negatiivista analysointia, niin kirjoitetaan jotain positiivistakin, nimittäin monille vaikeista käsistä! Kädet mulla pysyy hyvin, nyrkit pystyssä sopivan korealla ja lähekkäin, nyrkit suljettuan, joten suurta ongelmaa ei niiden suhteen ole, hetkittäin kyynärpään kulma katoaa, varsinkin ravissa keventäessä. 

Vielä yhden asian huomioin tähän loppuun, että en saa/tajua miten saan jalat hevosen ympärille, siitä on monesti huomautettu ja näin ollen alapohje irtoaa ja polvi jää puristamaan, jos joku voi aihetta vähän avata niin saadan hommat senkin suhteen korjattua. 

Alapohje irti
Rikolla huomasin, että jos olin vähänkään vino niin se asettui sinne suuntaan, ja se olikin kiusallista jos olin oikealle vino ja kierros oli vasen niin se asettui ulospäin. Samoin Redillä jos oli liian "kova" käsi niin se puri kulaimeen ja lähti vaan lujempaa.

Ja näin istunta-analyysin loppuun onkin hyvä ilmoittaa, että ensi viikolla menen HeB K.N. Specialin, joten oli ihan mukavaa kirjoittaa tällainen teksti.

Millaisia ongelmia teillä on ollut? Kuinka niitä on korjattu?
Entä mit hyvää juuri sinun istunnassasi on?

1 kommentti:

  1. Kiva blogi ja hienoja kuvia. Liityinkin sulle lukijaksi. Käyhän lukemassa minunkin blogiani, http://olipakerranhevonen.blogspot.fi/

    VastaaPoista