keskiviikko 6. toukokuuta 2015

FLOW -kokemus

Siis wau, wau, wau, wau! Elämäni paras ratsastus sileällä. Ny tiedä miten RATSASTETAAN. Kaikki muut sileän tunnit tuntuu kuin olisi alkeiskurssilla ollut....

Lähdetään liikkeelle eilisen ratsusta, ja toivoin itselleni Paavon. Paappa on iso hevonen joka käy kierroksilla ja vihaa pidätteitä. Olisittepa nähnyt Paavon alkukäynneillä. :D Korskui tuijotteli ja kaikki kulmat kierrettiin ja mentiin käyntiravia ohi. :D

 Aiheena oli temponvaihtelut ja aloitettiin työstämällä käyntiä. Piiitkää matkaa tavoittavaa askelta, mutta ei kiirettä. Aktiivinen, rento ja matkaatavoittava, homma oli helppoa kuin heinänteko ja tuli ihan tosi hyviä pätkiä. Kunnes... Koottiin käynti, Paavo yritti juosta pois pidätteistä minkä kerkesi ja kipitti. Lopuksi saatiin rauhallinen tahti ja suht. pieni askel. 

Kuva alkukäynneiltä, ei mulla noin löysä ohja ollu :D
Ravissa homma menikin vähän mutkikkaammaksi, kun yritettiin lisätä, niin selkä laski pää nousi ja vauhti koveni. Eli selkä ei ollut alhaalla, takajalat eivät polkeneet, askel pituus ei suurentunut. Pari kierrosta hain sen ja kulmiin Pappa malttoi keskittyä ja tultiin tosi hyviä pätkiä muutaman kierroksen jälkeen. :) Kokoominen sujui ravissa paljon paremmin kuin odotin, kuhan selkä pysyi ylhäällä ja muoto pyöreenä oli helppo istua ja työskennellä ja testailin heppaa volteilla, joissa se oli tosi kiva! Ja jokaisen askeleen sai ratsastettua miten tahtoi, se tunne oli NIIN HIENO!

"Kohta sä löydät ittes jaloiltas maasta, kyl mä kohta häippään!"

Ompas hauskaa juosta apuja karkuun, ainakin tyytyväisen oloisen Paavon mielestä
Takajalat kilsan päässä...

Niin hieno <3 
Tässä ei ehkä ihan hekein hetki, meidän kootussa ravissa... :D Mutta ainakin heppa lyheni rungostaan
Laukasta ei valitettavasti kuvia, mikä oli tosi harmi! Kuvaaja joutui laittamaan oman hevosensa tunnille, niin...
Oon aina vaan laukkaillut, siis en ratsastanut ja työstänyt vaan laukkaillut. Lisätty laukka, meni pyllyn alle, sillä Paavo painoi kädelle ja meni etupainoiseksi. Koottu laukka vasempaankierrokseen <3 siellä oli helppo istua ja joka askeleen pystyi ratsastamaan ja elämään. Se oli hauskaa tehdä puolipidätteitä ja kevyesti pyytää pohkeella ja opekin sanoi, että Paavo pystyy tekemään piruettilaukkaa ja laukkaamaan ihan paikoillan ja sitä se teki, sitä se todella teki, se keveni etuosasta ja painoa tuli takaosalle ja muoto säilyi kivana. Siis tää tunne, mä oikeesti niin ansaitsin tän, mä niin ansaitsin sen! Seitsemän vuotta, seitsemän vuotta ja mikä FLOW! Nyt tiedän mitä mä teen ja mihin kannattaa tähdätä.
Jäbä nukahtaa, askel itsessään fine

Ps. Mennään mökille ja on äitienpäivä niin koulukisat jää välistä. :/


4 kommenttia:

  1. Haluisin antaa hieman palautetta.Meno näytti ihan kivalta, mutta minua jäi häiritsemään eräs asia. Kuvissa pidät jalkaa todella syvällä jalustimessa, varsinkin kahdessa viimeisessä kuvassa. Oletko itse havainnut tämän asian?

    Kirjoitat usein, että olet oppinut, miten hevosta oikeasti ratsastetaan. Voitko selittää tarkemmin, mitä uutta olet ymmärtänyt? Kun ratsastat, mihin pyrit? Katsotko alussa hyvää askelta, eteenpäinpyrkimystä ja tahtia, vai alatko heti taivuttelemaan hevosta?

    Anteeksi, jos tuli liikaa kysymyksiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu huomaan ja meinasin mainitakkin, mutta se sitten jäi. No en nyt tiedä olenko usein kirjoittanut, mutta siis ratsastamista olen oppinut. Sitä miten muokkaan hevosta ja melkein joka askeleeseen vaikutan. Haen tasaista tahtia, hevosen omaa eteenpäinpyrkimystä, pyöreää muotoa ja selkää ylhäällä. Haluan, että hevonen on kevyt edestä. Aika paljon ja kaikkea ei saa aina läpi. Peräänantoa en vielä oikein tajua tai miten sen saavuttaa.

      Poista
  2. Oletko huomannut, että istut välillä ´kuin tuolissa eli jalat edessä ja peppu takana? Onko sun vaikea istua ravissa? Välillä näyttää siltä.
    Viimeisessä kuvassa kätesi ovat täysin suorana eli kulmaa ei ole.
    Käynnissä asentosi on parempi, mutta ravissa kaikki muuttuu. Toki olet mennyt eteenpäin. Lisää treeniä ja sitten vaan kisaamaan.
    Mukavia tunteja ja harjoitus tekee mestarin ja valmiiksi tässä lajissa ei tule koskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, no toi satula on vähän vaikea istua, mutta kyllähän mulla käy välillä ihan hyvässäkin satulassa noin, paitsi eilen Paavon kanssa maastoesteillä. Mun on vaikea istua ravissa alas joillakin hevosilla ja asento pääsee kärsimään, kuten noissa kuvissa näkyykin. Varsinkin kun Paavo laski selän alkoi askel pompottaa.

      Kiitos :)

      Poista