keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Tavoitteiden läpikäynti ja infoa blogin tulevasta kesästä

Ensiksi katsastetaan kevään tavoitteet!

Ensimmäisen varmaan ratsastaa sileällä ilman turvaliiviä, ainakin muutamia tunteja, jotta saan ryhdin vielä paremmaksi.
Onnistunut. Kaikki tuosta postauksesta eteen päin olleet sileän tunnit olen ratsastanut ilman turvaliiviä.

Toisena olisi vielä mahdollisesti 3 kisat!
No kahdet menin, sillä koulukisojen aikaan oltiin mökillä.

Nostaa oma taso vakioksi ainakin sileällä HeB.
No osaahan mä sen asiat jo, mutta itse rada suoritan leirillä kesäkuun toisella viikolla. :)

Hypätä rauhassa ja hyvällä varmuudella alle 80cm ratoja ennen kuin katsotaan sen pidemmälle esteillä.
Toteutuu. Mitä nyt Netan kanssa ongelmia, mutta sanoisin, että osaan jo tulla tasaisesti, hyvällä tempolla ja päästä yli kaikista alle 80cm esteistä ja mulla ei ole mikään kiire.

Saada avut entistä näkymättömämmiksi ja saada omaa peruskuntoa paljon paremmaksi.
Kyllä jaksan istua jo laukassa ja ravissa hyvin, riippuu tosin hevosen askeleista, voipi olla että otan ensi kevääksi kaksi viikkotuntia, sekin auttaa asiaa, toki pitää treenata ratsastuksen ohella. Avut on hiljentyneet, mutta ne on napakat ja montaa kertaa ei tarvitse pyytää. 

Sellaista siis, eli kaikki melkein toteutui. Paitsi kolmet kisat. Mutta aika hyvin sain laitettua tollaset realistiset tavoitteet. 


INFO:

Kesä on lifestyle-postauksien aikaa. Sillon tulee mökkiostoksille ja vähän kaikkea muuta paitsi heppajuttuja, mutta ei hätää, mullahan loppuu ensi viikolla tunnit, joten siitä kolmisen viikkoa ja mulla on jo eka leiri, josta tulee päiväkirjamaisesti materiaalia leirin jälkeen varmaan 3:ssa osassa. Kesällä tulossa, myös paljon videokoosteita ja jo ihan lähipäivinä mm. tallivideopostaus, koostetta nyt viimeviikon ja tämän viikon tunnilta, Netan varustepostaus, jne. Mutta koitan jakaa näitä pitkin viikkoja, vai tekisikö sittenkin videoviikon kesäksi erikseen, ehkä ei koska ideat ei riitä. Jonkun MyWeekin voin kumminkin tehdä jos katsojia löytyy! Kertokaa kommenttiboksissa!



3 kommenttia:

  1. Ensimmäisen varmaan ratsastaa sileällä ilman turvaliiviä, ainakin muutamia tunteja, jotta saan ryhdin vielä paremmaksi.Onnistunut. Kaikki tuosta postauksesta eteen päin olleet sileän tunnit olen ratsastanut ilman turvaliiviä.

    Haloo ei turvaliivi pilaa ryhtiäsi, vaan sinä itse voit siihen vaikuttaa. Jos tiput hevosen selästä, niin turvaliivi suojaa sinua ja sisäelimiäsi. Turha sitten jälkikäteen voivotella että olisipa ollut turvaliivi.

    Saada avut entistä näkymättömämmiksi ja saada omaa peruskuntoa paljon paremmaksi.
    Kannattaa harrastaa muutakin liikuntaa kuin ratsastusta, niin kunto nousee esim. uida tai lenkeillä.

    Muihin toiveisiisi, jotka mielestäsi ovat toteutuneet, voin todeta vain, että hiljaa hyvä tulee.

    Isompien esteiden hyppääminen ratana vaatii ratsastajalta todella paljon taitoa, tosin hyvä ja varma hevonen auttaa, mutta eivät nekään yksi kulje niin kuin ei junatkaan.

    Helppo B-tasoa sileällä on niin monenmoista tasoltaan. Teknisesti voi moni osata asiat, mutta muuten meno voi olla mitä on. Keskity ja hio yksityiskohtia eli keskity ja korjaa itseäsi, niin sitten se hevonenkin allasi alkaa kulkemaan oikein. Istuntaa, käsiä, apuja ja hevosen muotoa voi aina vain parantaa.

    Kisakentille ehtii, joten lisää treeniä ja valmiin paketin kanssa on ilo mennä kisakentille. Oman tallin kisoissa voi kisata, mutta ulkopuolisiin treenaisin vielä. Tsemppiä ja oletko jo löytänyt vakkari kisapollen kouluun, esteille sekä kenttään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jaa, se on oma asiani, toki harkitsen hevosen ja sään mukaan ja onko hevonen tuttu vai, ei sen menenkö turvaliivillä vai ilman.

      HeB:ssä haluan että rata on siistiä ratsastajan osalta ja hevonen kulkee niinkuin kuuluu. Jotta saisin treenattua kisakentille (niille ulkopuolisille) ei yksi tunti viikossa mihinkään riitä ja aionkin pysyä kotitaliin kisoissa, niin kauan että sujuu, ja luokissa sijoittuminen oon taattu! Sitten voidaan miettiä viikkotunteja ja ulkopuolisia kisoja.
      Meillä ei varsinaisia vakkareita ole ja en tiedä mitä teen jos Paavo lähtee "eläkkeelle". Sen haluan pitää esteillä vakkarina, se on ihan hyvä näin alkuun, sileällä mulla ei ole, haluaisin kovasti ehkä Rikon, mutta en kumminkaan tiedä. Kenttää en aio kisata nyt tai tulevaisuudessa.
      Kiitos :)

      Poista
    2. Vaikka heppa olisi kuinka tuttu, niin turvaliivi suojaa sinua tippumiselta, sillä eläimistä ei koskaan voi olla sata varma.

      Hyvät linjaukset olet tehnyt kisaamiseen suhteen. Ulkopuolisiin kisoihin ei kannata lähteä puoli valmiina.
      Vakkari hevosista on hyötyä, mutta voi olla haittaakin. On hyvä ratsastaa erilaisilla hevosilla ja opetella niksit miten ne toimivat.

      Ratsasta koulua sekä esteitä, harrasta jotain muutakin kuin ratsastusta, keskity koulunkäyntiin, sillä harva elättää itsensä ratsastamalla. Muista pitää lepopäiviä, hemmottele itseäsi välillä herkuilla, vietä aikaa perheesi sekä ystäviesi kanssa ja ennen kaikkea opi rakastamaan itseäsi sellaisena kuin olet.

      Mukavia ratsastuksia ja tarkoituksena ei ollut kritisoida ilman turvaliivillä ratsastamistasi, mutta olen nähnyt turvaliivin suojaavan putoamisessa paremmin kuin arvaatkaan, Eikä se ryhtiä vie, päin vastoin. Jos haluat kevyemmän liivin niin turvaliivejä on monenlaisia, jopa kevyitä paukkuliivejä, joita kenttäkisaajat käyttävät. Maksavat tosin paljon, mutta patruuna niiden täyttämiseen on vain 20 euroa.

      Poista