sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Viikon blogihaaste: Mitä hevoseni tekee kun...?

OHJEET: Nyt kerrotaan miten hevosemme reagoivat eri tilanteissa! Vastaa kysymyksiin omasta-, vuokra- tai vaikka hoitohevosestasi. Voit keksiä lisäksi myös omia kysymyksiä ja haastaa kaverisi vastaamaan niihin. Kopioi halutessasi yllä oleva banneri postaukseen ja linkitä tämä haastepostaus, josta ohjeet löytyvät. Haasteen voi tehdä kuka vain ja mukaan voi tulla silloin kun aihe on mieleinen. Linkitä sinun tekemä postaus tämän postauksen lopussa olevaan osioon, jonne kaikkien haasteeseen vastanneiden blogit tulevat. Sieltä minä ja muut voivat käydä sitten lukemassa sinun tekemän postauksen.


Mitä hevoseni tekee, kun..

Ratsastus

... nousen sen selkään? Nasse seisoo kiltisti paikallaan, mutta kirpakalla pakkasella saattaa lähteä kävelemään alkukäyntejä omilla luvillansa.
... kävelen pitkin ohjin alkukäyntejä? Nasu saattaa pysähtyä katselemaan oviaukoista ulos maneesissa, mutta kentällä se toljottaa söpösti korvat tötteröllä vieressä olevia autoja ja lasten rattaita, koska eihän kukaaan ole sitä vielä pakottanut hommiin.
... se ei jaksaisi lähteö töihin? Nassen vauhtii hiipuu ja hiipuu ja loppuu kun saavutaan kenttää tai maneesia kohti. Voi sitä.
... pyydän sitä vaihtamaan laukkaa? Tehdään se yleensä ravin kautta, mutta muutaman kerran olen Nasulla sen laukassa tehnyt ja hyvin vaihtuu, mutta se ottaa siihen aina pienet lisävauhdit tai yrittää omiaan. :D
... se pelkää jotain estettä? Nasse tekee sen samalla tavalla kun Masi eli vauhti hitanee pää laskeutuu ennen estettä ja pian ollaankin aika korkealla ilmassa. :DDD
Kuvassa Natte www.natenblogi.blogspot.fi ja Nassen ilmava hyppy :D

... maastossa pitäisi mennä ojan yli? Maastossa m eillä ei oikein ole varsinaisia ojia, mutta välillä Nasse vaan kävelee ja välillä pitää ottaa kaniloikka! :D
... tipahdan? En ole tippunut ikinä Nasselta, mutta jotkin tallillamme ovat. Nasse vaan kävelee jonkun kaverin pyllyyn ja antaa yleensä kiinni.
... maastossa tulee traktori/joku muu iso auto vastaan? Kerran on tullut traktori ja meillä isoin auto on pakettiauto, jota kukaan poneista ei hätkähdä. Traktoria ne kummasteli senkin edestä. :D
... käytän raippaa? Nasse kunnioittaa raippaa todella hyvin, mutta jos sitä tarvitsee se lähtee reippaasti eteen, esteillä sitä en ole joutunut käyttämään.
Hoitotoimenpiteet
... puhdistan kaviot? Nostaa kiltisti, mutta joillekkin se töytäisee ne alas. Takajalat eivät millään nouse ainakaan herran omilla voimilla ja siinä ne takajalat sitte  lepää, mun voimien varassa.
... pesen sitä? Pyörii ja hyörii vähän, mutta...
... laitan sille suitset? Nassen omallakin sivulla lukee, että se on auttanut ponikerholaisia ja mäkin olin yksi niistä laittamaan suitsia ja toimii vieläkin mainiona opetusponina siihen. Suu aukee heti toisin kuin Masilla.
.. kiristän satulavyötä? Harva siitä tykkää, mutta luimii ja vähän ärhentelee lähinnä ei se mulle ikinä ole siinä hommassa mitään tehnyt.

... haen sen sisälle tarhasta tai laitumelta? Jätin tahalleen hyttysmyrkkykohdan pois, koska noi asiat ei meille hoitajille oikein kuulu. Mutta jos haen Nasun tarhasta, niin se antaa joko ihan kunnolla kiinni, välillä sitten juostaa ihan kunnolla karkuun varsinkin alkuaikoina, kun Nasse ja Masi tuli eikä ne antanu kiinni sitten millään.
Sekalaiset
.. se näkee uuden hevosen? Nasu hirnuu ja on korvat hörössä.
.. se kerjää ruokaa? Nasse on ihan innoissaan ja se on kulma kerran hyppinyt karsinassa pystyyn. välillä vähän kolkuttelee oveen ja pyörii. Ja tietty hörinä ja hirnunta sekä naapureiden kanssa nahistelu siitä kuka saa ensiksi ruokaa on yleistä
.. se lastataan? Ei Nasse mitään kummallista muutamana keväänä kun traikku on ollut siinä kentän laidalla se on ollut hirmu pelottava. :D
Mitä hevoseni tekee juuri nyt? On varmasti tarhassa tai tallissa ja saanut/saa aamuheinät. :)
"No ei mua nukuta!"
"Okei on entä jos iha pikkuse, ihan tosi tosi vähän?"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti