tiistai 6. tammikuuta 2015

Eka tunti!

No niin! Pitkästä aikaa pääsette lukemaan ihan ratsastuspostausta! Nimittäin tänään oli eka tunti uudella tallilla!

Menin Rico, nimisellä hevosella! Kuntoon laitossa Rico käyttäytyi hyvin eikä ollut herkkä mistään harjatessa. :) Katsoin listaa jossa näytetään mitä tehdään tulevana kolmena viikkona ja tänään oli siirtymiset. Ensi viikolla on puomeja ja vko nro 3 on kavaletteja. Toivotaan siis että maa olisi sula! 

Takaisin aiheeseen! Koska hepoilla oli tietty hokit, niin laitettiin etujalkoihin putsit ja takajalkoihin Ricolle tuli hivarit, koska mentiin sileällä. 

Kentälle vaan ja korokkeelta selkään! Jalustimet oli valmiiksi sopivan mittaiset "koulujalustimet" joten niillä mentiin!

Aluksi löysin ohjin ja sitten ohjat käteen ja katsottiin, että hevonen on suora ja kulkee reippaasti. Riko oli kiva, ehkä kävin itse vähän hitaalla kun on ollut joululoma ja Viikissä en noin isoilla mennyt. Alun tehtävä oli pysähdyksiä ja myöhemmin hyvästä pysähdyksestä jossa hevonen malttoi seistä, peruutus. 
Rico oli aika jees kunhan itse muistin olla aika tarkka ettei tulisi vinoa peruutusta.
Rikon ihana sininen fleece <3

Sen jälkeen alettiin ravailemaan ja rauhallista ravia. Sitten siirtyminen käyntiin kävelyä, pysähdys, peruutus, käyntiä ja ravia. Sitä tehtiin monta kertaa. Riko oli jees ja mul piti olla kevyesti vahvempi ulkokäsi, koska Rikolla oli taipumus asettua vähän liikaa oikealle oikeassakierroksessa. 

Loppuun otettiin laukkaa, Rico sattui olemaan aika varovainen kun oli aika jäistä mutta ihan hyvä vaan. Omalta osaltani nostot meni vähän puskiin, enkä tahtonut jaksaa ylläpitää. 
Tossa Sporttrackerin yhteenveto!

Tunti meni tosi hyvin ja Rico oli oikea herrasmies ja menen mielelläni uudestaan sillä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti