maanantai 11. elokuuta 2014

Siirtymisiä Hertalla

Tänään kaikessa kiireessä ja kuumuudessa unohdin kärkkärien joten nyt puhelinlaatuisia kuvia. :) Tallipäivä oli kiva ja aamulla ostin Hööksistä uuden kypärän jonka näätte varustepostauksessa. Mentiin talliin ja Nasse makasi niin kävin vähän rapsuttelemassa. Menin yläkertaan ja pesin Nassen satulan ja vähän suitsia. Laitettiin se myös seiskan tunnille kuntoon ja napsastiin muutama kuva.
Toinen puoli ja jalkaa ilmeisesti kutitti. <3
Ihana nuttura! <3 En tehny ite. Kaveri teki. ❤️
Laitoin satulaa. Sori kun nää tulee vähän vääräs järkässä nää kaksi kuvaa! 
Mun asento! :'D
❤️
Kaveri nauratti kun yritettiin saada korvia höröön! 
Nasu ei. Selkeesti oo innostunu mun pusu ideasta! Ihana tilanne kuva. :D

Sitten juuri kun oltiin lähdössä niin kuulin että voisinkin mennä yhden rästin Hertalla, kun sille ei tullu ratsastajaa. Uusi kypärä ja kengät päällä vain selkään. Vähän jännitti kun kyseessä hevonen ja ihan uus tuttavuus mulle.Aiheena oli siirtymiset. Aloitettiin tunti menemällä uran sisäpuolella ja tehtiin pysähtymisiä. Samaa tehtiin myös ilman jalustimia. Hertta oli kivan herkkä ja teki niinkuin pyysin. 
Ihana tuo ohjein pituus! 
Sitten jalustimet jalkaan ja kevyttä ravia. Hertta oli aika laiska ja mä yritin antaa pohkeita, mutta kun jalka heilu niin paljon ilman chapseja. Huhhuh! Kevennystäkin piti vähän hakea kun oli heppa kyseessä. 
Väärä kevennys 

Sitten mentiin pääty-ympyröillä niin, että Nasu ja Nelli toisella ja Hertta, Hemuli ja Aladin toisella ja se perus puoliympyrää laukkaa. Ekalla kerralla ei ees noussu ja muut menikin hienosti ja Hertalla oli kiva laukka joka pyöri hyvin. Nostot tehtiin käynnistä ja laumasta suoraan käyntiin. No toi meni vähän pieleen, mutta kyllä me yksi siisti suoraan käynnistä ja käyntii. Tehtävä saatiin. :) 

Sitten jalustimet pois jalasta ja tehtiin molempiin kierroksiin niin, että mentiin muuten käyntiä, mutta käännettiin pituushalkaisijalle ja siitä sitten pituushalkaisijalle olevien tötsien väliin käynti-ravi ja ravi-käynti siirtyminen. Hertta vaan oli tosi ohjautuva pohkeesta ja kun ope sano että pidä pohkeet lähellä ja 
Niin pidin mutta välillä taisinkin vähän "painaa" toisella enemmän niinkuin kiemurreltua. Ja sitten tehtiin myös tuo. Keskihalkaisija juttu toistepäin eli muuten ravia mutta tötsien väliin käynti siirtyminen pituushalkaisijalla. Ja mentiin ilman jalustimia. Ja siinä Herttaalkoi oikeesti etenämään ja Hertalla oli yllättävän kiva ravi istua, vaikka aattelin että tipun sieltä. :D 
Videolta napittuja
Vielä loppuun työskenneltiin keskiympyrällä ja siinä se ravas superisti ja ihan jalustimet jalassa ravattiin kevyttä ravia. :) 
Kauheesti sai tyhjästäkin tekstiä, mutta mikäs siinä. :) Oli kiva mennä Hertalla. :) Kypärä oli hyvä ja ei tullut hiestä märät hiukset. Kengät hankasi kantapäähän kävellessä, mutta se on mulla aina uusien kenkien ongelma. Tiedän, että minulla oli nostossa jalka irti ja muutenkin omat virheeni, joten en tarvitse ulkopuolisia kommentoimaan ja kuvien perusteella ei voi sanoa mitään. Hertta oli kiva ja olisi mukava mennä sillä uudestaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti