sunnuntai 17. elokuuta 2014

Ihana, super, Masi! ❤️

Voi ei, ette arvaakkaan kuinka hyvältä tuntui eilen valjun jälkeen! Opin yhdessä valkassa enemmän kun puolenvuoden ratsastustunneista yhteensä. Siis mä vaan sain jonkin oivalluksen miten se töppöjalka laikkuheppa toimii! Siis kukaan ei ollu kuvaa just ku meni hyvin. Menin talliin ja kipinkapin Masi kuntoon. :) Kentälle jalkkarit alas, selkään ja vyö kireelle ja se jäiki liian löysäksi hups! :D Aloitettiin niin, että meidän valkku kyseli millä poneilla ollaan menty, ollaanko menty sileällä ilman jalustimia, mitä ollaan tehty esteillä ja niistä tiedoista lähdetään rakentamaan valkkua. Ekana jalkkarit pois jalasta ja käyntiä löysin ohjin. Kaikki ponit seis ja piti itse miettiä omaa istuntaa ja sitten valkku tuli kattoo meijät yks kerrallaan. Mitäs siinä, ne samat typerät virheet. Leuka ylös, hartiat taa ja olkapäät taakse ja mulle uutena asiana, jalka taaemmaksi. Ja sitten asiat mitä valkku mulle koko tunnin toisti oli: Leuka ylös, näytä ylimieliselle ja sille, että oot ylpee kun saat mennä kirjavalla ponilla!" ja "Varpaat meno suuntaan!". No siis ilman julkkareista lähdettiin liikkeelle ja tehtiin ihan suoralla uralla työskentelyä ja Masi paino ihan sairaasti kädelle ja valkun mielestä se kulki kuin Shettis. Sitten jalka kiinni, ohjat tuntumalla ja ETEEN! Tehtiin pääty-ympyröitä, millintarkasti ja kulmia. Vaihdettiin suunta ja samaa ja kevennettiin hetki jalustimet jalassa. Kunnes tuli mun ihan ehdoton sen valkun lempitehtävä! Eli käyntiin siirtyminen ravista niin, että kootaan ravia ja istutaan liikettä vasten ja sulava siirtyminen käyntiin ja samaa tehtiin niin, että pidätteillä ja sillä istunnalla pysäytettiin poni. Jakauduttiin pääty-ympyröillä niin että kolme ja kolme. Ja keskityttiin, että ympyrä on oikeanlainen, poni oikeinpäin ja kulkee omalla moottorilla eteenpäin! Eli työstettiin vaan sitä ravia. Ja sitten annettiin ponien levähtää ihan pitkillä ohjilla ja uraa pitkin käyntiä ja siis pääty-ympyrä tehtävän aikana toki vaihdettiin suuntaa. Siinä sitten kyseltiin valkkuponeja ja mietin pääni puhki, että kenet mä haluun ja päästin ulos nimen... "Mä voisin ottaa Aladinin." Siinä sitten hetken pähkin, että mitä mun päässä liikkuu ja niin no Aladin... Ööö... No mutta se on kiva poni ja sitä toivoin, joten toivotaan, että sillä mennään ensikerralla. 
Sitten alkoi laukka ja laukattiin niillä pääty-ympyröillä ja meni ihan jees! :) Loppujen lopuksi meni niin hyvin!!!! :o Se poni ei enää menny Shettis ravia vaikka lähdettiin pysähdyksestä, se kokosi ravia ja teki siitä pysähdyksen ja se oli ihan mahtava! Tallissa kamat pois äkkiä ja pojille riimu päähän ja siinä se nautiskeli heiniä, kun valelin sitä sienellä viileällä vedellä. On se vaan niin ihana. :) 
Poni on ihan väsyny! ❤️
Ja hikinen... 

1 kommentti:

  1. Heippa! Saako luvan linkkaa blogisi ja kopioida bannerin omaan suosikki-blogi postaukseen, ja kirjoittaa pieni teksti mistä blogi kertoo?

    VastaaPoista