keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Leiripostaus 2/5

Teen leiristä postaus sarjaa nyt viiden päivän ajan  ja kirjoitan tänne siis joka päivä yhden päivän jutut. Kyseessä on päiväleiri Keski-Suomessa, jolla olin viime vuonnakin. 
TIISTAI 9.6.2015
Aamulla haettiin hevoset, hyttysten, kärpästen ja mäkäräisten keskeltä laiduntamasta, sisälle talliin. Ensimmäisen tunnin menin tummaruunikolla Puchidolla, kyseessä siis Russ-poni, ruuna. Ponilla säkää n. 135cm, mutta en mä niin iso ollutkaan kun olin ajatellut. Puchido oli viime vuonna Chanelin lisäksi mun leirihoitsu. Ja oi, että se o miellyttävä! Se on niin yritteliäs poni ettei, mitään rajaa! Ja vaikka kaverini olikin mennyt sillä mua ennen ja poni oli vähän väsynyt, niin sillä kyllä riitti motivaatiota työskennellä.
  Aiheena oli siis voltit ja väistöt, voltit meni super hyvin ja väistöt. Voltti toiselle pitkälle sivulle keskelle ja toiselle pitkälle sivulle väistettiin uralta poispäin kohti maneesin keskiosaa, suoristus ja kohti uraa jne. Tästäkin koulutunnista jäi super hyvä fiilis! :)

Pusku

Pitiks tän olla käyntiväistöö koska kumma kyllä en sellaista huomaa...

Pusku jopa ihan liikkui voltilla!

Nyt nään käyntiväistöä. 
Raviväistä ja kivan lyhkäset jalkkarit :D

Teoriassa käytiin läpi hevosten värejä, merkkejä ja niiden lyhenteitä.
Iltapäivällä oli estetunti ruunikolla Roope -ruunalla. Kyseessä siis poni (säkä 145cm?) ja reipas, herkkä, säikky ja säikähtäessään siis poistuu paikalta.
Estetehtävä oli simppeli ja se oltiin rakennettu ennen tunnin alkua pitkälle sivule, uran sisäpuolelle, tehtävä oli niin että ravissa sisään puomi-ristikko-laukka-pysty-2 laukkaa-okseri*. Itse en ollut siis hirveästi menossa, joten jäin nyppimään verrytelessä. Aluksi tultiin ravissa esteitä puomipyramideina ja sen jälkeen laukassa, ihan samoilla väleillä eli puomikasa-laukka-puomikasa-2laukkaa-puomikasa, mutta koska nypin saatiin tulokseksi 3 laukkaa vikaan väliin. Hups :D No kun esteet nostettin kannattimille (*alkuperäiseen tehtävään), niin päästiin väli hyvin, okserille jäin ylävartalosta kyllä liian pystyyn ja suusta kiinni, koska kädet ei myödänneet tarpeeksi. Pysty oli 60cm ja okseri huiteli lähellä 80cm, vähän korkeus pelotti sillä raskaat puupuomit sai sen näyttämään jykevältä.
Hepat laitsalle ja huomenna uusi päivä!

2 kommenttia:

  1. Viime postauksessa kysyin mutta millä kameralla kuvaat? Ja kiva postaus esteiltä olis kyl ollut kiva jos olis ollut kuvia, mutta on näinkin hyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kuvat on otettu lyhyeelä putkella Canon EOS 1100D, ja noi on mun silmään ihan surkulaatuisisa :D Itselläni on Canon EOS 500D ja siihen lyhyt ja pitkä putki/objektiivi, elikkä 18-55mm ja 75-300mm.

      Poista