tiistai 16. kesäkuuta 2015

Leiripostaus 1/5

Teen leiristä postaus sarjaa nyt viiden päivän ajan  ja kirjoitan tänne siis joka päivä yhden päivän jutut. Kyseessä on päiväleiri Keski-Suomessa, jolla olin viime vuonnakin. 


MAANANTAINA 8.6.2015
Leiri alkaa leiripalaverilla maneesin katsomossa ja mietittiin mitä minäkin päivänä tapahtuu, haluaako suorittaa merkkejä, millon maastoillaan tai mennään ilman satulaa yms. Hoitsut jaettiin samalla ja sain viime vupdelta tutun kirjavan Chanel -tamman. 


Ensimmäisellä tunnilla menin Chanelilla koulua ja pyörittiin lähinnä ympyrällä askellajit läpi. Chanel on herkkä, mutta hyvin itsepäinen joten topakka saa olla! Itselläni ei temppuillut, mutta aremmilla ratsastajilla senkin edestä. :D Niin kuin jo mainitsin ympyrällä vaan tsekkailtiin, että hevoset kulkee, ja millainen tyyli kelläkin oli ratsastaa. Chanel oli ihan super, joten hyvillä mielin jatkettiin välipalan kautta illan puomitunnille.

Käveltiin alkukäynnit maneesissa



Ratsuna toimi taas Chanel. Illan puomitunnilla meillä oli aluksi pitkillä raviväleillä, pitkän sivun keskellä, ympyrällä, kolmen puomin kaareva linja. Ravissa poni on tosi varovainen ja myös toisellä pitkällä sivulla suora 5 puomin ravilinja, onnistui helposti! Otettiin laukkaa pääty-ympyräille joiden keskellä oli yksi puomi. Chanel oli tosi kiva, mutta itse en nähnyt yhtään etäisyyksiä, joten kun vaan rauhassa pidin reippaan tasaisen tempon, niin askel osui ihan hyvin. 
Söpö <3


Ravipuomilla, kuvast huomaa kuinka kentttä pölisi



Ratsastaja keskittyneenä

Katse kohdillaan


Tää on jotenki hirmu kiva! 
Laukkaa yksittäisellä puomilla

  Sen jälkeen tultiin pientä tehtävää, niin että ravissa 5 ravipuomia, kevyessä istunnassa, jolta lyhyen sivun keskellä käyntiin. Kulmassa / pitkänsivun alussa laukannosto ja laukassa pieni ympyrä keskelle pitkää sivua jossa oli 3 puomin kaareva sarja, niin että laukka-askelia ei tullut väliin. Tässä tein mulle tutun virheen eli jäin roikkumaan sisäohjaan, jolloin laukka ei vaan yksinkertaisesti voinut pyöriä. Vasempaan kierrokseen se ympyrä oli toivoton. Mutta oikeeseen kierrokseen onnistui, heti kun vain muistin kääntää reilummin ulkoavuilla. 

Teoria oli ekan tunnin ja välipalan jälkeen ja käsiteltiin, hevosen käyttäytymistä pakoeläimena ym. Illalla vietiin hevoset laitumelle, jone ne jäikin yöksi!

1 kommentti:

  1. Kiva postaus! Kesäisiä kuvia :) Ihan tulee kylmät väreet kun minullakin on heinäkuun alussa leiri... Jännittää :D :P Millä kameralla kuvaat sun postauksiin noi kuvat? Olis kiva tietää kun on suht hyvä laatuisia kaikki ;)

    VastaaPoista