torstai 14. huhtikuuta 2016

Kavaletti jumpalla jumit auki

Vau mikä otsikko, kerrankin muuta kuin tunninaihe ja ponin nimi! 

No jokatapauksessa yritän kertoa tuntia nyt vähän omasta näkökulmastani ja mitä teen. Eli selitän tuntia vähän niinkun olisin vieläkin siellä selässä ratsastamassa. No mutta katsotaan mitä tästä tulee!

"Nonni taas täällä jököttämässä, ei vitsi ku o kivaa pitää kerranki oikei superduper lyhyit jalkkareit! Okei ekan varmaa taas vähä käynnissä, voi täs vähä tehä askellajin sisäisii siirtymisii ja herätellä Nettaa. Okei ope käski alottaa sit ku käynti tuntuu hyvälle niin ravi työskentelyn, no aikalaillaha täst vois sit alotella ravailee.
Etupainoinen, lyhytaskelinen, epäaktiivinen, rytmitön ravi näyttää tälle!


Muutama ympyrä ja ei hemmetti ku on taas etupainone, uugh noh tehääs ny muutama ympyrä ja tsiljoona siirtymistä (jotka unohan taas ratsastellessa tehä). Suunnavaihos ja saa alkaa ottaa jo laukkaa. Okei nyt raippa kerran pohkeen taa ja sit kopataa se vauhti edestä nii, et ne takajalat jää alle ja sit pitkänsivu jälkee, kulmaan vaik se laukannosto ja käynnin kaut. 
Noni sit etee ja ne takajalat alle ja ylämäkeen! Nonni iha hyvihä se laukkaa ny täs alla! Hyyyvä, ympyrä vaik tänne päätyy. Nonni kääntyy kääntyy... Huppis vähä huonosti kyl kääntyy ulkoavuilla (kröhöm). 

Siinä on hyvä ja pyörivä laukka, tosiaan ollaan kääntymässä just pääty-ympyrälle
Siinäkin on ihan hyvää laukkaa

Pylly satulaan ja vielä lisää työntöä takajalkoihin, mutta ihn ok tämäkin

Okei eli eka 8 puomi joist se vika eli kaheksas o este, okei. Oon ilmeisesti kolmatena vuorossa, juu näköjää sit mentii. Nyt o kyl eka askel pitää oikeest osuu! (ope: "Etenee, etenee, etenee!!!") Okei hop vähä huonol sisää. Ny kevyt istunta ja rytmi vaa pysyy nii tää hoitaa muute ite!"


No siinä meni monta kierrosta sitte ja aina aika sama ajatus ja sieltä loppuakohden 8 estee jumppista nosteltii kaikki kannattimille, välillä saattoi olla joku puomi jumppiksen välissäkin maassa eikä kannakkeilla, mutta kylläne kaikki sitten loppujen lopuks oli!

"Noni nyt johdan vähä sisäohjal nii ei valu ulospäi, ei himputti oikas sit sisällepäi ton kaarteen jumppikse jälkee just!
 Noni uu nyt tuli hyvä, hieno Netta! Suuuper <3
Taas tuli hyvin askel, hyvä!
Oho nyt laskeutu kyl vikan vastalaukassa mut keretää varmaa tulee viel kerta...?
Noni tähä oli hyvä lopettaa täydellist, hiano poni!"


Tunti meni siis oikein hyvin vassempaan kierrokseen aloteltiin ja tultiin lähes kaikki kerrat, mutta oikeessakin tultiin vielä loppuun pari kertaa! Netta oli super hyvä ja siihen oli hyvä lopettaa! Teksti oli varmaan tosi outo ja näin, mutta kun heitin noita kuvia tonne väleihin nii ehkä te pääsette mun fiilikseen kiinni edes vähän tuolla selässä.

Tosiaan sunnuntaina on kisat ja tuotatuota, tossa on ollut toi kysely vanhoista ratsastusvideoista leireiltä ja Viikistä! Ja niitä pitäisi tulla, kuhan kerkeisin kasaamaan ne yhteen! Ne on kyllä tosi kivoja ja hauskoja katsella. Varsinkin jos teistä joku lukee joka postauksen ja joka videon, niin on varmaan aika kartalla siitä missä vaiheessa oma ratsastukseni on! 

1 kommentti:

  1. Kiva kooste ja kivoja kuvia! sait Netan kyllä menemään tosi kivasti:)

    VastaaPoista