lauantai 18. lokakuuta 2014

Hyvin mennyt valmennus ja keskiviikon tunti!

Sori, että en ole saanut aikaiseksi kirjoitettua keskiviikosta, koska kone ja iPad irtisanoutuivat kuvien laitosta, joten nyt vasta tulee!

Kopio siitä mitä aloitin kirjoittamaan teille keskiviikkona:

En siis päässytkään rästille ja mennään muutenkin vasta ensi viikolla ilman satulaa meidän omalla tunnilla. Tänään oli aiheena kulmat. Alkuravit vielä kevenneltiin jalustimilla ja sitten otettiin ne kaulalle ja tehtiin aina kulmat käynnissä. Allu toimi ihan sika hyvin, siis oikeesti toi poni on jotain niin ihanaa. Se oli mulla pohkeen edessä, ja oli kevyen tuntuinen ja sitten tehtiin myös volttia R-kirjaimeen ja voi ihana Allu! Sitten tietty välikäynnit ja blaa blaa blaa, etteköhän te ala tietämään jo että on välikäynnit jne. Laukoissa sai olla jalkkarit tai sitten sai mennä ilman. Tervetuloa tasapainoni, päätin siis mennä ilman jalustimia laukankin. Eli ravattiin ympyrän puoleen väliin ja sitten hieman ennen puoltaväliä käyntiin ja käynnistä laukka. Aluksi tuli vähän ravia mukaan, mutta ei se mitään seuraavilla kerroilla asia korjaantui. Allu oli laukassa hieman vaikea ja pää ulospäin kääntyneenä, sisäpohjetta vasten ulkolapa edellä mentiin ympyrät laukassa. Vikalla kerralla sain korjattua ja siihen oli hyvä lopettaa. Jalustimet jalkaan ja loppuravit sekä tutusti naistensatulaan. Kyllä mä vaan niin tykkään Allusta ja se on sileällä nappi peli. Sillä on mun mielestä laadukas ravi, kun sen saa työskentelemään. Unohdin muuten sanoa, että loppuravit sai tehdä kevennellen itsenäisesti. Ratsastin sitten pääty-ympyröitä aina 2 kierrosta/ per pääty ja niihin tein temmonmuutoksia eli kokosin-normiravi-lisäys ja toinen ympyrä perään ja normiravi-lisäys-kokous ja hyvin toimi!
Jaa'a mitäs me tehään?
Mulla on aina pakko päästä naisten satulaan loppukäynneillä. Tässä istun jo ihan kokonaan sivuttain.
Söppänä ❤️

No tänään sitten tallille ja Hemuli kuntoon. Herralla tuppasi olemaan energiaa vähän liikaa ja se koko aika yritti karsinasta ulos. Mittarissa oli -5 astetta joten ei ihme et Herralla oli energiaa, toki sillä oli loimi päällä, mutta kun sen riisui. Maneesissa, kun yritin saada sen kaartoon niin se jymähti paikoilleen ja aina kun sain sen paikoiilleen se alkoi pyöri. Ei siinä mitään viisi minuuttia vaan meni yrittää kavuta sinne korkeuksiin. Aloitettiin ravissa tulemalla kahsin pitkällä sivulla, joissa aluksi piti lyhentää ja askelta, mutta ensin toki tulla normilla, joka oli meille 12 ja joskus mukaan mahtui pieni 13. Sitten oli pidennyksen vuoro, jos noin voi edes sanoa. Pidennys meni hieman huonommin, mutta kyllä me sinne kymppi mahdutettiin. Sitten tehtiin niin, että pääty-ympyrällä laukkaa este istunnassa ja keskellä oli puomi ja kolme askelta ennen sitä piti laskea askelia. Se meni hyvin, vaikka välillä Hemuli innostui niin paljon, et viimeinen askel tuli liian kaukaa. Loppuravit mentiinkin kokonaan kevyessä istunnussa ja ai mun pohkeet huus kivusta! Oikein onnistunut valkka kyllä kaikin puolin! Ja pappa vaan joi ja haukotteli kun tultiin takaisin talliin.

Tarkoituksella olen ylhäällä satulasta
Hemuli: "Aa puomi! :))) " Liisa: "Öö puomi?! :o" Joo mun ilme on ihan suu auki ja Hemppa on vasta vauhtiin pääsemässä ja mun kantapäät sojoittelee sinne tänne! Ja hieno johtava ulko-ohja kruunaa kaiken :D 

Ja siis lopuksi toivon teiltä vähän enemmän kommentointia postauksiin ja pientä aktiivisuutta. Kommentti boksiin vaan kommentoitte ja jos ei löydy google-tiliä niin vaikka anonyyminä. Ja aktiivisuudella en tarkoita, että kirjoitatte kaikki epäkohteliaat kommenttinne sinne vaan asiallista palautetta, mille tuntuu lukea postauksia ja parannusehdotuksia saa antaa. 

Ja siis tosiaan postausintoa ei ole, mutta ideoita senkin edestä, joten postaustasi varmaan tihentyy, joten olkaa valmiina! ;)


7 kommenttia:

  1. Näitä sun postausksia on kiva lukea!

    VastaaPoista
  2. Luen kaikki sun postaukset ja tykkään sun blogista :) Mitä muuten tarkotat laadukaalla ravilla? Entä sillä, että Allu on sileällä "nappi peli?".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laadukkaan näköinen ja helppo istua ym. Ja nappi peli, eli se on oikein hyvä! Kiitos kommentistasi!

      Poista
  3. miks tuut aina naistensatulassa alas? :)

    VastaaPoista