tiistai 13. syyskuuta 2016

Pieni mutta pippurinen

Kyseessä on Saga. Eilisen ratsu. Olin tosi yllättynyt olisin niin innoissani mennyt Riolla...
Saga on sileällä tosi kiva, esteillä se kuumuu herkästi ja on jo valmiiksi vauhdikas! Saga on yleensä aika poniasetuksilla vaikka siitä saa upeaa liikettä esiin kun, sen saa tuntumaa vasten eteen. Jos tarkkoja ollaan Sagan askeleet ei tuntuneet yhtää sen pienemmiltä kuin Rion! Saga on tietyllä tapaa hidas jalalle mutta kivan herkkä istunnalle ja raipalla jos huomauttaa menee se kerralla perille ponille. Raippaa kumminkaan harvoin tarvitsee käyttää! 

Tuntini alkoi hassusti. Sagalla on uusi estesatula ja laitoin koulujalustimet. Ne oli mulle normi koulujalkkarit mutta käskyksi tuli lyhentää niitä niin, että kun kantapää on alhaalla ja pohje kiinni ponissa etukaaren pitää silti tukea polvea. Enennkuin mulla oli kaikki kohdallaan jalustimetoli vikoissa rei`issä, 6reikää ylempänä kun mun laittamat koulujalustimet (esteillä tarttee varmaan kiepit :P). 


Alkuverkoissa Saga liikku muuten hyvin mutta en ratsastanut sitä muuten yhtään ja se oli aika jäykkä ja ei taipunut ulkoapujen kautta sisäpohkeen ympärille. Otettiin myös harjoitusravia ja siirtymisiä käyntiin ja Saga oli aika jees! Laukassa sain istuttua hyvin ja poni aina hieman pinkaisi laukannostoissa ja mua lähinnä nauratti! Tehtiin tehtävänä uralla käyntiä ja lyhyensivuon keskellä laukannosto ja pääty-ympyrä. Tämä toimi hyvin ja Saga "virittyi" tosi kivaksi ja odotti koko ajan ohjeita hyvin. Laukasta käyntiin siirtymisissä olisin saatanut pyytää vähän reippaammin ponilta.
Alkuraveissa poni tuli hyvin takaa eteen mutta muuten en saanut sitä ratsastettua vielä pyöreäksi




Noin puolessa välissä tuntia mentiin pellolle isolle ympyrälle jatkamaan hommia lähinnä ravi-laukka ja käynti--ravi siirtymisiä. Pellolla sain Sagaan kivasti tatsia ja varsinkin kun lyhennettiin ravia Saga alkoi jo hakeutumaan muotoon ja sain taiuteltua sitä tosi kivasti mun alla. Laukassa poni kerran yllätti mut, kun lähdettiin nostamaan laukkaa. Annoin ihan pienen merkin ja poni säntäsi eteen ja jarrutti. Löysin itseni etukaaren edesssä kaulalla istumasta. Hihkasin ja otin vahvemman puolipidätteen ja nostin uuden laukan! 




Kiva etukeno ja katse niskassa

Loppuraveissa Saga ravasi tosi reippaasti eteen alas ja painui hieman kuolaimen alle mutta oli muuten tosi jees! Sain pidettyä pohkeet tosi hyvin kiinni ponissa ja se meni tosi hyvin! Innolla odotan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti