torstai 14. heinäkuuta 2016

Kasista, nollaan!

Viimeviikonloppuna siis kisailtiin viimeiset kisat tällä kaudella ja hyppäsin siis molemmat luokat Enkelillä eli luokkina 40-50cm ja 60-70cm. 

Menin laittamaan hevosta kuntoon hyvissä ajoin ja verkkailemaan hevosta n. 30min. Kävelin aika pitkään alkuun ja olin kentällä parin muiden luokkien ratsastajien kanssa samaan aikaan. Kun olin siinä pyörinyt reilu 15min, alin ottamaan ohjia tntumalle ja työskentelemään käynnissa. Käynnissä tein väistöjä ja siirtymisiä askellajin sisällä ja aloin verkkailemaan ravissa. 

Ravissa Enkeli oli tosi kiireinen ja kaatui tosi paljon kulmissa ja ympyröiilä sisäänpäin. Laukassa Enkeli oli ihan tajuttoman hyvä ja se rullasi pyöreenä tosi hyvin. Otin verkkahyppyjä pystylle molempiin suuntiin ja Enkeli hyppäsi hienosti ja varmasti sekä kaukaa, että läheltä. Kerran otettiin puomi mukaan!

Rata oli huono, Enkeli juos pidätteitä vastaan ja jouduin nostaa kättä ja ottaa kädellä ihan liikaa kiinni. 4. esteelle ei tullut hyvää tietä ja jouduin ottamaan Enkelin ihan surkeesta askeleesta yli esteen. 7. esteelle nypin ja hidastin laukkaa ihan liika ja ennen estettä ois pitänyt potkasta vähän ponia, että se muistaa nostaa jalkoja. Viiimeiselle esteelle Enkeli jöi jo kaukaa katsomaan liputtajaa ja sain ratsastaa sitä tosi paljon eteen ja se vain laukkasi esteen läpi! :`D Noh.... 

Radan jälkeen oli pettynyt fiilis, sillä radalta jonka korkeus oli oikeasti ihan mitätön tuli kaksi puomia. 7. ja 9. esteiltä, molemmat pieniä pystyä argh!

Ennen isompaa luokkaa Enkelillä meni vielä toinen ratsastaja saman luokan kuin minä ja sitten vielä sen isommakin luokan, mutta ekana lähtijänä. Lähdin hyvillä fiiliksin isolle radalle ja Enkeli otti pidätteet hyvin vastaan. Päätin olla ratsastamatta aikaa, vaan nyt haluttiin siisti nollarata. Eka suhteutettu oltaisiin voitu tulla 6. laukka-askeleella, mutta ratsastin sen aika hiljaa niin tuli seittemän. Siitä kaarre kolmoselle tuli hyvin jakiepautus okserille nro neljä myös ihan okei (ei näy kunnolla videolla). Vitoselle sujuin hyvin ja sieltä ihme mutkainen tie 6:lle sinivalkoiselle okserille ihan okei, kysesellä esteellä monilla oli ongelmia ja siihen tuli kieltoja ja tippuminenkin tai muuten vaan huono tie. 7. Enkeli sujui taas hyvin ja 8 ja 9 esteet tultiin hieman kolistelemalla, mutta puhtaalla nollalla maaliin! Aika ei todellakaan ollut päätä huimaava (54sek), mutta tärkeintä oli saada hyvä rata ja se nolla! 


3 kommenttia:

  1. ''Otti hyvin pidätteet vastaan'' no miksi sitten jäit roikkumaan suuhun koko ajaksi? Tuli huonoja hyppyjä koska sinä et antanut hevoselle työrauhaa. Eikä kannata pidättää noin paljoa ennen estettä, ellet tiedä itse hyppypaikkaa. Lisäksi älä tee lyhyitä teitä ellet niitä osaa ratsastaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isommalla radalla en kyllä roiku suusa, pienemmässä luokassa roikun. Enkeli on esteillä vielä raaka toki olisin voinut rauhottua siellä itse ja antaa sille työrauhaa, mutta se on sen verran kömpelö, että se ei nostele jalkoja ellei pyydä. Ja jottei juosta esteistä läpi, ihan turvallisuuden nimissä otan mieluummin isot pidätteet kun se että ollaan siellä esteen seassa. Ja lisäksi vain yhdelle esteelle tie meni molemmissa luokissa pieleen, mutta poni pystyi hyppäämään noin pienillä esteillä silti yli. Joten tein ihan hyvät tiet kaikille muille paitsi yhdelle esteelle, joten en menisi kommentoimaan asiasta monikossa! :) Tiedän kyllä mitä teen.

      Poista
  2. Yritä myödätä kädellä hypyissä, ettet nyppäise suusta.
    Ennen estettä muista päästää hevonen hyppäämään, äläkä pitele niin kauan.

    Varmaan aika eteenpäin pyrkivä hevonen ja raaka vielä hyppäämään.
    Sinun olisi ehkä hyvä hypätä varmalla jo valmiilla hevosella, joka tietää mistä hypätä, niin voisit itse keskittyä siihen hypyssä olemiseen, niin silloin sinulla ei olisi niin paljon säädettävää. Lisää treeniä ja käsi mukaan hyppyyn, kyllä se siitä.

    VastaaPoista