lauantai 19. maaliskuuta 2016

Riolla sarjaa

Niin pettynyt omaan ratsstukseen ja vähän kaikkeen koko tunnissa, mutta silti tykkäsin hevosesta. tekisi mieli selostaa koko tunti, mutta toisaalta ei tekis mieli kertoa mitään ja no toteutan sellaisen välimuodon.

Menin siis ekaa kertaa ikinä Riolla. Rio hyppää ihan 120cm ja on HeB ja kisatuloksia siis on 120cm. Rio on kuuma ja tulinen hevonen, todella tamaa ja ei liiku yhtään jos potkitaan tmv. Ja on helposti pohkeen takana ja testailee kaiken. Kun opettaja mulle tän hevosen jakoi hän ei tiennyt, että en ollut mennyt Riolla ja yrittikin siis auttaa parhaimpansa mukaan.

 Alettiin tulemalla ravipuomia ja en saanut hevosta yhtään liikkumaan, Ja opekin sanoi että jos se ravi ei nyt etene niin se tulee esteille kun tykki... 
Pian alettiin tulemaan puomia isolla ympyrälä laukassa ja siitähän se riemu repesi, kun hevonen ei ollut tarpeeksi ulko-ohjalla. Puomin jälkeen se kimpaisi aina kaveri päätyyn ja muutenkin en saanut käännettyä puomille ja kaikki oli hankalaa ja lukitsin ranteet ja kädellä nypin jolloin Rio hermostui entisestään ja meno oli aivan järkyttävää ja sitä mentiin monta kierrosta. Sitten ope pyysi tulemaan alas ja ratsasti Rion ruotuun ja se tuli kuin enkeli esteille. Rauhassa, rytmissä, ilman kimpoiluja sinne tänne ja samalla kun ope ratsasti näin käytännössä mitä tehdä ja kun pääsin takaisin selkään Riokin alkoi tulla rauhassa puomeille. Rento myötäävä ranne ja käsi, ulko-ohja todella tuntumalle ja ulkokäden nosto ylemmäs ja Rio ei enää yrittänytkään pinkoa pois alta. Kyllä mä niin tykkään n'illä rästitunneilla käydä näyttämässä mun ratsastuksen parhaat puolet... ;) Just joo... :D

Tultiin kerran sininen pikku pysty alkuun ja Rio odotti ja hyppäsi hyvin, mutta pääsi vielä vähän rynnimään mun alta. Sarja tultiin kerran siinä 60cm hujakoilla, korkeutta ei sillon mainittu. Rio hyppäsi hyvin, itse olin vähän jäljessä ja kädellä kiinni. Nostettiin este 80cm korkeeksi ja 70cm leveyttä ja opekin sanoi, että tarkkana etäisyyksien kanssa ja kättä mukaan. Eka meni ihan ok, Rio hyppää isosti ja pitkäll ja jään jälkeen. Tultiin samantien uusiks ja Rio hyppäsi tosi hienot loikat :P ja itse huitelin selässä missä sattui! 

Tykkäsin Riosta tosi haastava, mutta kun oppii niin varmasti suuuper kiva! Itse pysyttelen vielä vähän mulle sopivimmissa tapauksissa. Ihan ok kumminkin meni ja loppua kohden parani, mutta hei vielä on kumminkin tehtävää!

Riskillä laitan videoista ne huonommatkin pätkät en kuitenkaan huonoimpia. Tiedostan omat virheeni ja olen katsonut videot moneen otteeseen kuunnellen open kommentteja ja analysoiden omaa ratsastusta!


1 kommentti: