perjantai 26. helmikuuta 2016

Pyöreä, rento, tahdikas

Vihdoin pääsin nyt hiihtoloman jälkeen koneen ääreen. Ennenkö kukaan huokaisee, että taas tylsä treenipostaus, niin sain nyt videomateriaalia, niin tsekatkaa edes se ja no jos luette tekstin niin se saattaisi selventä hieman sitä mitä tein ratsastaessani. 
Viime viikolla olleella toivetunnilla oltiin aluksi "Kapteeni käskee" -leikkiä ja lopun sai mennä väistöjä tai itsenäisesti, koska niitä toivottiin! Itse valitsin mennä itsenäisesti ja kokeilla josko löytäisin niitä nappuloita Sagaan. Kapteeni käskee -leikissä tuli mentyä askellajit läpi ja sain Sagan nyt laukkaamaan aiempaa paremmin vähän pyöreämmin ja laukka säilyi paremmin ja olin itse hereillä!

Itsenäisesti pyörin ympyrällä harjoitusravissa tehden paljon siirtymisiä ravin sisällä sekä käyntiin ja vaikka esim. ravi-käynti-laukka-seis-peruutus-käynti-laukka-ravi. Saga oli ihan kiva, mutta ei tarpeeksi herkkä pohkeelle ja laukassa tahtoi juosta pois alta, joten tulipa näytettyä ponille, että jalasta/istunnasta ETEEN ja istunnasta+pidätteistä KIINNI. Ja asetin tosi vahvasti sisään ja ulos välillä. 
Sitten kävin laukkaamassa koko uraa ja tekemässä ravi avoja pitkille sivuille ja kenelläkään hevosella en oo vielä saanut yhtä hyvää avoa, Saga teki sitä tosi hyvin, tahdikkaasti ja rauhassa ja teinkin vain n. puoli sivua ja palkitsin paljon ratsastamalla reippaammin eteen. Loppuun annoin tosi pitkää ohjaa ja houkuttelin ponia alemmas rentoutumaan ensin käynnissä ja sitten siirtämällä raviin ja poni toimi oikein hyvin. Tähän oli hyvä lopettaa.
Hiihtolomatunnilla en ollut ja ensi viikolla luvassa väistöjä ja sitä seuraavalla erikoisesteitä (muuri, viuhka, trippeli, kapea, lankku, portti, vesimatto yms.) Saga aika paljon spookaa saa nähdä miten menee ja yritän saada kuvaajan tai videomateriaalia siitä, teille. Voikin olla mielenkiintoista katseltavaa kun mokailen. ;)

Säälittävät kolme postausta tultu julkaistua blogissa helmikuun puolella ja tammikuussa vain 6. Huhhuijaa... Postausideoita, mitä haluatte? Olette ujoja kommentoimaan, mutta kummasti blogin sivupalkissa olevat kyselyt saavat teidät vastaamaan! Tsekatkaas siitä uusi kyselykin!

2 kommenttia:

  1. Wow hitsit kui paljo ootte kehittyny Saagan kanssa!! :D sehän menee tossa ajoittain ihan muodossaki :) Oot näköjää löytäny nappulat!
    Mut joo Saga ei näytä olevan helppo poni kuitenkaa, et oot säki kehittyny :) Mun mielestä sun ratsastus on parantunu tosi paljon tuol Kaarelas, varsinki silloin ku ratsastit Rediä kehityit tosi paljo.

    Mulla ei oo postausideoita varsinaisesti mut joku elektroonikan esittely video ois kiva. Sillai et näyttäisit mikä tietokone, kamera ja puhelin ym. sul on! :)

    t. eräs seuraaja instagramista, en tiiä tunneks ees :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep samaa mieltä! Saga on varsinkin esteillä, ihan pirunhankala kun se tykkää hypätä, mutta ei mene yli ihan helpolla! Voisintehdäkkin elektroniikan esittelyvideon! (huomasin kommenttisi vasta nyt!!! :D)

      Poista