maanantai 11. tammikuuta 2016

Pellolla koulua

Melkein viikon onnistuin taas olemaan poissa! Syynä loppulomasta nauttiminen ja hetkellinen arkeen paluu, kunnes arki alkoi nyt kokonaan! Uskokaa tai älkää arkeni starttaa tällä viikolla matikan kokeella! Videoiden muokkailu jakuvailu on nyt myös jäänyt hetkeksi taka-alalle!

Olin kumminkin eilen ratsastamassa Netalla. Pyllyloimi ponille, bootsit etujalkoihin, samoin jännesuojat sekä satula ja suitset korvahuppuineen ja menoksi! Kentällä selkään ja sitten pellolle kävelemään.
Verryttelin Nettaa hyvin ensiksi käynnissä taivutellen ja sitten aloin tekemään ravisiirtymisiä ja sitten siirryin kokonaan raviin. Pyörin isohkolla ympyrällä ja vaihtelin suuntia, katsoin että rytmi säilyy ja että poni liikkuu takaa eteen, pyöräytin muutaman voltin ja muuten ratsastin hetken suoraa! Sitten annoin ponin kävellä parisen minuuttia ja aloin tekemään väistöjä ensin käynnissä, sitten ravissa! Netta väisti kivasti ja eteenpyrkimyskin säilyi! 

Sitten oli välikäynnit ja pitkäohja 5-10min. Sitten ohjat takaisin katsoin, että poni on kuulolla: jarru, kaasu, ohjaus, asettuu & taipuu sekä ravissa että käynnissä. Sitten aloin laukkaamaan tosi isoa ympyrää ja istuin harjoituslaukassa, Netan laukka ei tahtonut pyöriä ja se ei laukannut niin vapaasti mitä yleensä, joten päätin nousta kevyeeseen istuntaan ja antaa ponin laukata paikkoja auki. Netta tuli tosi kivaksi ja oikeasti pyöreeksi laukoissa ja se oli ihan älyttömän kiva! Sitten keventelin laukassa ja palasin perusistuntaan ja laukkasin lisää! 
HUOM: (laukkasin molempiin suuntiin ja kävelin/ravasin välissä, tein myös kaikkia juttuja suorallakin ettei koko aika ympyrää vain!) 

Netta oli tosi kiva pysyi edestä ryhdissä ja paketissa, vaikka saikin laukata vapaammin ja isommin niin se pysyi ivan pyöreenä! Netalta löytyi myös tosi kiva oma moottori ja pellon pohja sopi paremmin kuin hyvin meille! Sain tosi hyvin käytyä askellajit läpi, taivuteltua ja tehtyä väistöjä. Innolla odotan jo seuraavaa tuntia!
Ja vielä pahoittelen, ettei ole kuvia, mutta en halua ottaa kuvaajaa tutisemaan ja jäätymään, kuvat on loppupeleissä ihan pimeitä ja laaduttomia, videotkin on pimeitä! Sen sijaan tässä pätkä videota tunnista jolloin menin ilman jalustimia istuntatunnin Redillä, josta en ole ikinä kirjoittanut. Tunti oli marraskuun lopussa! :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti