tiistai 22. heinäkuuta 2014

Tavoite Syyskaudelle ratsastuksessa

Syyskauden tavoite ratsastuksessa:

Sileällä:
Saada hevonen entistä rennommaksi niskaa ylös ja oma istunta entistä paremmaksi. Ravissa reippaita ja rehellisiä askeleita joka askellajissa. Myös saada istunta entistä paremmin kuntoon. Nyt leirilläkin huomasin että istuntani on parempi ilman satulaa, eikä tule sellanen ahdistava olo, mutta Viikin hevosilla en uskalla tehdä sitä ainakaa kovin usein, koska ne on nii säikkyjä.

Esteillä: 
Saada ratsastettua korkeampia esteitä tietenkin puhtailla tuloksilla. Nyt myös kun syyskausi alkaa niin yritän mennä paljon ilman jalustimia ja ilmansatulaa, jotta tasapaino pysyisi. Sekä mennä enemmän Ramonan, Hemulin, Hertan ja Nellin kokoisilla, jotta alkaa tottua isojen hevosten askellajeihin.

Kisat ja merkkisuoritukset:
Ennen kauden alkua estekisat ja koulukisat. Sitten syyskauden aikana Hoito 2 ja C-merkki esteillä ja koulussa. 

Kuvaton postaus eikä muutenkaan mitään ihmeellistä. Mutta näitä kun katselen on minullakin sitten koulu ja estetunneille tavoite. Ja saa nyt nähdä pääseekö sinne Talent-valkkuihin, kun koulupäivät pitenee sen verran ja voi olla, että hevostelut vähenee muutenkin kun ei aika kaikkeen riitä, kun kouluunkin on panostettava.  

4 kommenttia:

  1. Yritän nyt kommentoida mahdollisimman asiallisesti! Kommenttini tarkoitus ei ole loukata sinua, sinähän teet niin kuin itse haluat! Halusin vain ottaa yhden asian tässä puheeksi. Sileällä kohdassa sanoit, että Viikin ponit olisivat erityisen säikkyjä. Itse en ole tätä asiaa edes huomannut, vaikka olen Viikissä ja Erkkilässä ratsastanut. Kaikki ponit säikähtävät jotkut pienemmistä asioista, jotkut suuremmista. Viikissä kuuluu paljon liikenteen ääniä (tie ihan siinä vieressä) ja takana päin rakennetaan jotain (?). Luin myöskin postauksesi "The best day of my life... Or is it?". Voisiko olla näin, että tästä tunnista sinulle on jäänyt traumat? Entä oletko muuten tippunut niin, että poni säikähtää lähtee kiitolaukkaan ja sinä tiput? Ehdottaisin, että silloin, kun sinulle tulee mahdollisuus niin menet ilman satulaa ja kokeilet miltä se tuntuu (tietysti kokeilet Viikissä :D). Miltä tuo kuulostaisi? Vaikutat tosi hyvältä ratsastajalta, mutta ehkä hieman pelokkaalta? Sinuna miettisin miksi minä pelkään (jos edes pelkäät, mutta jos pelkäät niin mieti miksi). Sen jälkeen kertoisin asiasta ratsastukseopettajalle ja koittaisin miettiä asiaa hänen kanssaan. Voisit pyytää jotain tosi kivaa ja ei säikkyä ponia ilman satulaa ratsuksesi (esim. Elli tai Uni?). Painotan nyt vielä, että tämän kommentin EI OLE tarkoitus loukata sinua vaan ihmettelin vain mistä olet saanut sellaisen kuvan, että Viikin ponit olisivat erityisen säikkyjä? Koko kommentti kertoi ilman satulaa menosta ei sinun perus ratsastuksestasi. Niin kuin jo sanoinkin olet hyvä ratsastaja jos kerran pääsit sinne Talent ryhmäänkin ;)

    Toivottavasti alat miettiä tätä asiaa vähän pintaa syvemmältä!
    Mukavaa syyskautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis olen kirjoittanut tuon lopun sekavaksi tuossa sileällä kohdalla. Menen kyllä Viikissä ilman satulaa Hannalla, Spiritillä, ja Unilla ja hypännytkin. En ole sitä tuntia ennen tippunut niin että poni lähtee kiitolaukkaan jatipahdan. Olen tosi hyvä apinoimaan ja kyydissä pysymään ja Spirit teki sitä tunnin alussakin, mutta en vain tippunut ja veikkaan että minulle on jäänyt jonkin sortin traumat, kyllä. Ja tuossa sileällä kohdassa mulla ois pitänyt lukea että en uskalla mennä Viikissä ilman turvaliiviä, koska ne on niin säikkyjä verrattuna muiden ratsastuskoulujen poneihin. Esim Keskustalliin ym. Kiitos kannustavasta kommentista joka todella laittaa minut miettimään. :)

      Poista
    2. Hyvä, kiitos paljon vastauksestasi, nyt ymmärrän paremmin!

      Poista
    3. Anteeksi vain, jos loukkaan maailmankuvaasi - mutta Keskustallissa on kyllä hepat säikkyjä. Ratsastin itse siellä vajaat seitsemän vuotta ja voin rehellisesti kertoa, että melkein joka tunnilla joku tippui tai poni pillastui. Varsinkin kentällä joka tunti oli jotain säpinää, ja pillastumiset olivat arkipäivää. Olihan siellä rauhallisiakin hevosia, mutta useimmat olivat juuri näitä säikkyjä hermoraunioita. Lopuksi tipuin itsekin ja loukkasin selkäni, joten lopetin Keskustallilla ratsastamisen.

      Viikissä olen käynyt irtotunneilla, ja poneina minulla on ollut Aladin, Nasse ja Spirit. En kokenut, että kukaan näistä poneista olisi ollut kovin säikky, ihan normaaleja ne on Keskustallin ratsuihin verrattuina.

      Pomminvarmoja hevosia tai poneja ei ole, kaikki on yksilöitä jne, mutta oman kokemukseni mukaan Viikin ponit eivät ole kovin säikkyjä. Menin itse Spiritillä, ja kyllä, onhan se poni hieman säikky - mutta jos itse on rauhallinen se ei paljon turhia hötkyile. Harmi että olet saanut sellaisen kokemuksen ponista, omasta mielestäni se oli positiivinen, herkkä ja mukava ratsastaa. Kyllä se vähän kyttäili maneesin päädyssä, muttei kummiskaan pillastunut.

      Onnea jatkoon, ja pidä turvaliivi päällä :-)


      t. entinen keskustallilainen "täti"

      Poista