tiistai 15. huhtikuuta 2014

Tämänpäivän valkku!

Moikka! Pitkästä aikaa taas. Odottelin yksiä kuvia, mutta kun ei ollut sittenkään mahdollista saada kuvia... No tänään oli puomi/kavaletti valkku, jossa tietty menin Spiritillä. Meillä oli ihan uus "valmentaja" joka oli aika napakka ja pikkutarkka, mutta hyvä niin! :) Spiritillä oli ollut jalkavaivoja ja eläinlääkäri oli aamulla katsonut kulma että puhtaasti liikkuu.
Laitoin sitten pollen kuntoon ja mentiin kentälle. Kiristeltiin vyöt, säädettiin jalkkari estejaöustimiksi ja sitten selkään. Mentiin sitten siinä alkukäyntejä, mutta hepat piti jo siinä saada pohkeesta läpi. No tottakai Spirit oli aika jähmeä, koska oli ollut pikkusaikulla.



 No sain sen sitten rehellisesti pohkeesta läpi ja alkoi satamaan ihan reippaasti. No sitten Sprit ja Uni keksi jotain pelottavaa ja Spierit yritti kääntyä ja samalla nousta pystyyn. Se oli muutenkin vähän koko aika kääntymässä oikealle ja mentiin vasempaankierrokseen siis. Sitten alettiin ravailla ja Spirit tuntui jo paremmalle, varsinkin oikeaan kierrokseen, mutta ravi tuntui hirmu töksöttävälle.

 Sitten tehtiin niin, että kolme keskelle puomi/kavalettiradan keskelle ja kolme normi uralle joka oli toisesta aitauksen päädystä otettu pari metriä pois ja siellä oli puomit stopparina. Aluksi otettiin noin kierrokseksi hepat käyntiin ja sitten H-kirjaimesta laukka. Spirit lähti mukavan topakasti eteenpäin ja laukka oli hyvää ja rullaavaa. Haettiin laukassa esteistuntaa ja mentiin muutenkin kevyessä istunnassa (vähän otti pohjelihaksiin 😄).



Sain Spiritin kivasti kuulolle ja sitten sinne päätyyn (aitauksen päätyyn), jossa oli puomit stopparina niin muodostui odotusalue. Ja aluksi tultiin niin, että mentiin ne minimini kavaletit, joista muodostui viiden askeleen linja. Sori radasta ei tullut vielä kuvat, mutta heti kun saan ne lisään ne tähän postaukseen! ;)

Mentiin niin että ekalle tultiin laukassa, jatkettiin niin että 2-3 askelta laukassa sitten raviin ja se toinen puomi. Valmentaja kehui että: "Siinä on superhieno, hienoa superhyvä!" Ajattelin, että toivottavasti oli koska moni joutui tulemaan sen muutamaan otteeseen...  Sen jälkeen tultiin molemmat puomit/miniminikavaletit laukassa ja siitäkin saatiin hyvät kehut. Sitten tultiin rataa joka on tossa alla ja siis kaikki puomit oli n. 10cm maasta ylhäällä. Kerettiin kaikki tulla se kerran. No Spirit oli ihan SUPER!!! Kuumui vähän (niinkuin esteponit yleensäkkin) ja päätin, että nyt homma hoisetaan kotiin. Ja tokalla esteellä joka oli suuntaa vaihtava niin piti vaihtaa laukka ja no vaihdoin sen (laukassa) ja Spirit vaihtoi takaisin ja ope sano, että mä meen sinnepäätyyn voltin ja vaihdan laukan ja mä sitten vaihdoinkin! Spirit ois ollu viemässä mua jo seuraavalle kavaletille! 😄Otin pari pidätettä jotta homma rauhottuisi ja sain taas ihan sika paljon kehuja siltä opelta ja niinkin napakka ope vielä! Sitten kaartoon ja nostin jalkkari, löysäsin vyön ja sillei. No siinä kun lähettiin talliin niin ope sanoi, että voisin mennä kokeilee jotain pikkuluokkia ja olin, että Waaaauuu!😧 Spirit ja kemrrankin ratsastaja myös oli ihan hereillä. 😊❤️ Hoidin hepat pois söin ja sitten lähinkin! 😉
Mitäs tykkäsitte pitkästä aikaa?

2 kommenttia: