sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Pikku "kisa" ja ratsastusvaatetuksen mielipidepostaus osa 1/2

Moikka! Luin yhden hevosnetin foorumilla esiintyneen tekstin ja keksin sitten kirjoittaa tällaisen mielipidepostauksen. :) Eli ratsastusvaatetuksesta on kyse! Siihen tulossa toinen osa joka on hevosten varusteista.

Kun puhutaan että on kaikki tuubihuivit ja hupparit ja niiden käytöstä tallilla ja muutenkin mikä on kiva vaatetus ja mikä ei ja mikä on tarpeellinen/hyvä ja mikä ei. Itse kun menen talille katson että se on suht siisti ja puhdas ja ei haise hirveästi tallille/hevoselle (eli on tuuletettu tai pesty) sillä se saattaa häiritä muita ja jotkut ovat allergisia (siis matkan aikana). No siis tuohonhuppareiden käyttöön niin onhan takeissakin huput ja saahan ne irti ym. Kesällä käytännölliseksi tallivaatetukseksi ratsastustunnille hypättiin tai tuuppailtiin tai mitä ikinä tehdäänkään. Niin no kivat ja mukavantuntuiset housut joissa on hyvä ratsastaa eli ei liian kuuma tai päinvastoin liian ohuet. Toppia en yläosaksi välttämätta valitsisi varsinkaan estetunnille, sillä painosanalla JOS sinne puomien sekaan tipahtaa  ja on turvaliivi niin se voi muutenkin haavoittaa käsivarsia tai olkapäätä jollain tapaa. Itse pidän T-paitaa ja no onhan sekin rajamailla, mutta silti se suojaa palamiselta auringonpaistaessa olkapäitä eikä ole niin "avonainen" ja on muutenkin "siistimpi".


Tässä kuvassahan mulla on ihan T-paita ja päällä turvaliivi.
 Parashan olisi ihan normaali pitkähihainen, jonka hihoja voi vaikka vähänkääriä, jos kuuma tulee. Paita jossa on paljetteja niin jaa'a ehkä yksivärinen normaali pitkähihainen on paras!  Sitten turvaliivin käytöstä sen verran, että ennen kun minulla ei sitä ollut niin menin ilman satulaa, esteitä ja tuuppailin varmoin mielin ilman sitä, mutta nyt kun se mulla on niin en siitä meinaa irti päästää ja pähkinkin yksi päivä, että miten olen voinut ratsastaa ilman sitä! :o Pari viikkoa sitten ajattelin kouluvalmennuksessa, että nyt en laita turvaliiviä. Miksi en laita suojaan sillä itseäni!? Ostettukkin sitä varten... En sitten uskaltanutkaan mennä ilman sitä! :D No sitten housut. Itse minulla on kesällä äitin tekemät polvipaikkaiset vähän ohuemmat housut ja talvella ihan normit ja lämpöasun legginsit siellä alla. Turha sitä on siellä selässä hytistä, kun ei ole raaskinut laittaa tarpeeksi vaatetta päälle. No sitten takki. Pidän yleensä siskoni pari vuota vanhoja talvitakkeja ja se punainen mikä on viimepostauksissa esiintynyt niin eikö olekkin ihan kiva?! Itse ainakin tykkään. :)  No sitten tuubihuivi ei ehkä ratsatukseen ainakaan mulla. Mumisin vaan sieltä ja jouduin korjailemaan sitä useaan otteeseen.
  Hoitopäivinä laitan ruskeat housut ihan normisti, ridasukat, takki/huppari ja tallikengät/kumpparit. Mulla on vaaleanpunaset Hai-kumpparit niin no joo mutaisinä päivinä ne ovatkin ruskean väriset. :D

Sitten kaiken kruunaa varusteiden siisteys. Valitettavasti aina valmennuksen jälkeen en kerkeä samana iltana seuraavan päivän ratsastustunnille niitä kerkeä puhdistamaan... No, mutta parhaani mukaan mun talvi ratsastussaappaita puhtaana pidän samoin Chapsejä ja tallikenkiä! Ja takki käy vähintään 3-4:ssä viikossa kerran pesussa samoin housut ja sukat. Samoin hanskat tietenkin. Kypärääkin vedän ihan vähän kostealla sienellä vähän ja pintapölyt pois.

Pikku "kisa":
Ideana on siis kommentoida tähän postaukseen oma blogi ja käyn kurkkaamassa sen jä kymmenestä parhaasta tulee sitten esittely-posatus jossa kerrotaan jokaisesta blogista jotain! Yhteen postaukseen siis pikku esittelyt eli blogeja tulemaan. Ja liityn suurimpaan osaan lukijoiksi ja liittykäähän tekin kanssa minun blogiin! :) Eli siinä ohjeet ja mieluiten vuokraheppa tai oma heppa aiheinen blogi.

Huomenna tulossa sitten ihan normipostaus ja tallikuulumisia pitkästä aikaa! :) Ai niin ja hiihtoloma loppuu täällä Etelä-Suomessa... :((( EIII!!!

2 kommenttia: