sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Tekniikkaa puomeilla; asteus suoristus ym.

Tiedän. Nää mun otsikot käy jo tosi tylsiksi. Ei voi mitään! Valkassa meillä ei ollut siis tietenkään mitään aihetta, mennään vähän sen mukaan miten kaikilla menee ja niin poispäin. Tää postaus on vissiin  parin viikon takaa.

Puomeja aateltiin kumminkin tulla ja tultiin niitä kahdeksikolla. Olin ihan ulapalla alusta asti. En tajua mikä iski, vaikka "kovasti" omasta mielestäni yritin. Jalat oli kokoajan irti ponista, katse niskassa, kädet sylissä, ulko-ohja ilman tuntumaa ja ohjat löi löysää, poni ei taipunut, enkä taivuttanut tarpeeksi ja tsädäm kun aikaa on 10min poni menee peräänantoon ja open kommentti onkin loppupalsussa: "Liisa sen ratsastettavuus sun alla on hyvä. Alkuverkoista asti vaan pohkeet rautaa, reidet rautaa ja taivuttelisit enemmän niin menis heti oikeinpäin mutta kaikki tuppaa loksahtamaan paikoilleen vasta lopussa... Muuten ihan ok." 

Olenkin koputtellut puuta, että milloin pilvilinnoista tipahdetaan karuun todellisuuteen ja ennen valmennusta mulla oli kutina, että nyt ei ehkä mene ihan loisteliaasti. No ylhäältä vastattiin veikkauksiin ja kas niin kävi. 

Verkattiin normisti. Kaikki mitä ylhäällä luettelin saneltiin jo alkuverkoissa, kerran sain hyvän pätkän mutta sekin poksahti kuin saippuakupla taivaalla näkymättömiin. Huokailin ääneenkin, että se siitä. Huomasin myös vähän uuden erikoisemman ongelman. Oikea laukka ei noussut yhtä hyvin vaan Saga nosti vasenta. Ja mä kun aattelin, että ponin vika no mutta ei. Se oli vaan mun huonoa valmistelua laukkannostoissa. 








Kiitokset ponille! <3


Ennenkuin laitettiin puomit kahdeksikolle, tultiin sitä vielä käynnissä ja ravissa. Toinen puolisko kahdeksikosta valui aina turhan suureksi (missä ulkoavut) ja tiedostin sen mutta siitä ei kommenttia oikeastaan tullut.  Laitettiin sitten puomit kahdeksikolle niin, että kahdeksikon keskellä oli yksi puomi ja siitä aina vissiin L-päädyn ympyrä tehtiin oikeassa laukassa ja C:n tietty vasemmassa.  Keskimmäinen puomi tultiin aina käynnissä ja sen kautta vaihdettiin laukka suuntaan sopivaksi. Tämä meni oikeastaan hyvin. Vähän harmaita hiuksia tuotti ne oikean laukannostot mutta sitten kun saatiin koko kahdeksikko täydellisesti niin riitti! Kerran jouduin Sagan pysäyttämään ennen puomia ja peruuttamaan ja Saga peruutti yllättävän lujaa ja nöyrästi! :D Ja siitä sitten uusi laukka.

No mutta hei joskus näinkin. Aina ei voi onnistua mutta toivotaan, että ens valmennus menis paremmin ja jaksaisin keskittyä paremmin ja taivuttaa oikeasti tosi rohkeasti ja vaikka potkasta sen pohkeen läpi jos ei muu auta. Kun Saga mielellään taivuttais vaan kaulaa muttei runkoa mun ulkopohjetta vasten... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti