perjantai 20. marraskuuta 2015

Tasapaino koetukselle!

Hätäkahva jo valmiina :P

Se oli meidän tiistain aihe! Kyllä ilman satulaa esteitä! :) Menin Paavolla, jolta ennen tuntia tarvitsi vain ottaa fleeceloimi pois ja laittaa suitset! Kentällä meitä odottikin helppo 6 laukan pysty-pysty linja. Helppoa ja kivaa, mutta katsotaan kumminkin miten se tasapaino siellä pysyy ilman satulaa. 

Alkuverkoissa teen saman virheen, kuin aina Paapalla mentäessä. Se on jäykkä ja vanha ja se menee alkuun helposti miniravia ja pää taivaissa, no sillon otan sille hetkelle sopivan mittaiset ohjat eli aika tiukat. Omasta mielestäni mun kannattais muistaa sellainen kevyt ohja, joka on tuntumalla mutta hevosella on mahdollisuus tulla luotiviivalle ja rentoutua, niin että tuki säilyy. No mennyttä ei voi muuttaa!
Hehe hypätessä Paavo olis hypänny noista kouluaidoista läpi :P 
Paavo ei taivu

Hevonen näyttää tykkäävän tosta mudasta! :D 
Tässä Paavo on kivan ryhdikäs, mutta askel aika pieni


Tässä päädyssä Paavo lopetti keskittymisen

Tehtiin ravissa esteiden ympärille isohkot voltit ja taivuteltiin hevosia, sitten alettiin laukkaamaan ja päätyihin piti tehdä voltit. Ja vitsi, kun en yhtään osaa tehdä mitään Paapan laukassa. Jään vaan pohkeella kiinni ja toivon, että laukka säilyy, no eipä säilynyt ja muutenkin se oli vähän turhan isohkoa ja kaahottelua enkä saanut yhtäkään hyvää volttia! Lyhyempi ja aktiivinen laukka olisi ollut se tavoite... No en jäänyt siihen sen enempää vatvomaan ja alettiin hyppäämään, niin että esteet oli juuri ylhäällä kannittimista eli noin 10cm. Tultiin alkuun oikeeseen kierrokseen ja alettiin pikku hiljaa nostelemaan 50cm kohti. 
Rullaavaa laukkaa ;)

Seuraava este edessä, Paavon ilme :D 

<3 
Asento kyllä pysy, käsillä en näköjään uskaltanut myödätä :P 
Paavolla oli tosi vahva ponnistus aina ekalla hypyllä ja sitten se sai ryntäillä pari laukka-askelta, ennenkö sain pidätteet läpi! :D

Sir alko esteetki tulla kunnioitettavan kokosiks! 

Ja siinä kostautui mun huonosti avuille ratsastettu hevonen! Kaahattiin 6 laukan linja 5:llä ja väliilä 4 ja mini vitosella... No ainakin Paapalla on vielä energiaa ja intoa hypätä! :P Vaihdettiin suunta ja jatkettiin 50cm ja nyt aloin jo saamaan pidätteitä läpi! Lopuksi linjan eka oli 65cm ja jälkimmäinen ehkä 75cm? Paappa tykitti tasaisella mutta imevällä kutosella korvat tötteröllä ja meillä oli kyllä niin hauskaa! Ja hei mikä parasta kaikkien tasapaino piti, emmekä saaneet yhtäkään tippumista! :D Ensi viikolla jatketaan rataharjoituksen parissa!
Loppuravit meni hyvin! 


PS. Mitä pidätte siitä, että saatte nykyään sekä kuvia, että videota? Vaikka on pimeääkin ja kuvissa se näkyykin! :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti