maanantai 9. toukokuuta 2016

Kevään eka pelto

No niin vihdoin sain raahauduttua tänne koneen äären kirjoittamaan viimeviikon tunnista, vaikka kuvat onkin ollut mulla hallussa jo monen päivää. No mutta sitten itse asiaan. 

Mentiin siis pellolla ja ei siis saanut kisata hevosilla rintarinnan peltoa pitkin, sillä nämä oli niitä kevään ekoja peltoja joten päätin vääntää Paavolla vähän sileää iiiisolla ympyrällä. Ensiksi kumminkin käveltiin pelto ympäri pitkin ohjin ja sitten ravattiinkin se vielä n. puoliksi ympäri, ei ihan koko matkaa kumminkaan viititty. 

Sitten aloin ottamaan ohjia käteen ja olen vähän sellainen Hans-Dieter Dreherin junior -malli, sillä itsellen sopii ja tykkään ratsastaa hevosia pitkällä ohjalla ja lyhyiltä jalustimilta, liekö tämä tapa vaan jaanyt kirahvikaulaiselta Reetulta. ;) No mutta joka tapauksessa aluksi hain vaan hyvää rytmiä ja sitä tempoa ettei se vanhus ihan lähde sieltä mun alta. Hetken ravailtua vaihdoin suuntaa ja tein samaa.  


Liisa kerää ohjia käteen




Hetki ennenkö huudettiin, että saa ottaa laukkaa tein taivutuksia sisään-suoristus-ulos. Paavo kun tuppaa olemaan jo vähän jäykkä ja tosi harva jaksaa taivutella sitä kun se on kankea kun rautatanko. Taivuttelin kumminkin ihan reippaalla ravilla sitä tosiaan sisään ja ulos ja suoristus aina välissä. Paavo taipui tosi letkeästi ja oli muutenkin miellyttävä ratsastaa. 

Tässä suoritetaan just laukanvaihtoa
Laukassa hain hyvää rytmiä ja annoin taas Paavon laukkailla ihan reippaasti eteen ja otin vähän kevyempää istuntaa mukaan. Sitten otin takaisin perusistuntaan ja tein kahdeksikolla muutamat laukanvaihdot. Paavo teki tosi hyvät puhtaat vaihdot ja siihen oli hyvä sitten lopettaa ja lopuksi loppuravailla hevosen kanssa suoralla uralla. 
Paappa juokseee, nämä alkutunnin kuvia






Loppuhumpat Paapaan kanssa <3




2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen heppa, toinen enkeliheppa, joka osaa paljon ja antaa myös anteeksi paljon.
    Ihana varmaan laukkailla pelloilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Paavo ei kyllä virheitsä hätkähdä ja antaa anteeks vetämättä hernettä nenään! :) Ja juu onhan se ihan hauskaa,kun hevosetkin pirteämpiä!

      Poista